perjantai 2. toukokuuta 2014

KAKKUSEIKKAILUJA LONTOOSSA - LONDON CAKE STUFF


Palasin hiljattain Lontoon kakkuseikkailulta ja tässä postauksessa tulee hyvin pieni pintaraapaisu siitä, mitä kaikkea reissun aikana näin ja koin. Valokuvia kakuista ja leivoksista ja kaikesta niihin liittyvästä tuli otettua sadoittain, joten tässä tosiaan aivan murto-osa siitä kaikesta komeudesta. Lontoosta todellakin löytyy kaikkea ja paljon. Yritän olla lyhyt ja ytimekäs, vaikkakin reissusta saisi enemmän kuin kymmenen ylipitkää postausta kasaan. Jos jokin aihe jää askarruttamaan tai kiinnostamaan enemmän, niin laittakaa kysymyksiä kommenttiboksiin ja kerron mielelläni lisää!


Aloitetaan kaikkein isoimmasta jutusta, eli Cake International -messuista. Messut ovat yhdet maailman suurimmista kakkumessuista ja paikalla olivat edustettuna lähes kaikki tarvikevalmistajat ja kakkutaiteilijat sekä messuilla järjestetyssä kakkukilpailussa oli kevyet yli 700 kakkua tuomareiden arvosteltavana. Postauksen ensimmäisessä kuvassa on voikreemistä pursotettuja kukkia ja kakun pintakuviointia kahden nuoren kakkutaiteilijan ständiltä. Heidän omaperäinen tekniikkansa olikin mielestäni yksi siisteimmistä jutuista messuilla. Yllä olevassa kuvassa on esimerkki hääkakkukilpailun kilpailukakusta ja alapuolella olevassa kuvassa taasen esimerkki muotokakkusarjasta. Esiintyjistä odotin eniten Mich Turneria, joka Suomessa tunnetaan varmaankin parhaiten Britannian paras leipomo -ohjelman tuomarina. Minulla on ollut hänen kirjojaan hyllyssä vuosikaudet, joten olihan se nyt huippua nähdä Mich leipomassa kuuluisaa porkkanakakkuaan ihan livenä. Vaikka näistä satunnaisesti räpsityistä kuvista se ei oikein välitykään, niin kirjasin muistiin kolme selkeää trendiä kakuissa tällä hetkellä: liukuvärit, pitsikoristelut ja voikreemipursotukset.



Sitten siirrytää hieman pahamaineiseen Itä-Lontooseen, jossa majoituin koko reissun ajan. Itä-Lontoo oli itsestäänselvä kohde ja tiedättekö miksi? Siksi, että kaiken postikoodijengien kahinoinnin ohessa se on oikea taiteen ja luovuuden keskittymä. Taiteilijat ja supercooleissa vaatteissaan sunnuntaimarketeilla näyttäytyvät hipsterit ovat tehokkaasti valloittaneet alueen, joka sitä myötä on kovassa nousussa niin maineensa kuin hintojenkin osalta. Käsittämättömän hieno katutaide koristaa hieman ränsistyneitä kujia. Lontoosta löytyy sellaisia katutaiteen "pikkutekijöitä", kuten esimerkiksi Banksy, jonka eräästä maalauksesta on maksettu huutokaupassa yli 260 000 euroa ja asiakaslistalta löytyvät mm Christina Aguilera, Angelica Jolie ja Brad Pitt. Kyse ei siis ole mistään käpäisestä seinien töhrimisestä, vaan ympäri kaupunkia saattaa löytyä aivan huikeita  ja koskettavia teoksia. Tämä uusi maalaus ilmestyi Brick Lanelle reissuni aikana. Taidegallerioiden ahkeran koluamisen perusteella pinnalla ovat pop-taide, neonvärit ja glitteri. Tuntuu hassulta, että juuri kun tämä kaikki on noin in, niin kyseisen taidegenren luojan Andy Warholin näyttely on Suomessa Tampereella. Olemme siis hyvin onnekkaita, joten jokainen joka ei ole näyttelyä vielä nähnyt, niin kipin kapin katsomaan!



Itä-Lontoossa tapahtuu joka päivä jotakin pop up -meininkiä. Oli se sitten vaatekauppa, kahvila, baari tai taidegalleria. Bongasin kaikesta tapahtumien kirjosta taidegallerian, jossa oli poikkeuksellisesti yhden päivän ajan kakkutaidenäyttely. Tapahtuman nimi oli Bank of Baking ja siellä oli todellakin kaikenlaista rahaan liittyvää syötävässä muodossa. Ja mikä huikeinta, teoksia sai maistella suoraan näyttelystä! Näyttelyn taso teknisesti ei ollut aivan huipputasoa, mutta pääsin tapaamaan tilaisuudessa erään paikallisen kakkukirjailijan, jonka kanssa olemme pitäneet jälkeenpäinkin yhteyttä, joten tämä tapahtuma oli peräti reissun parasta antia.


Lontoossa järjestettiin sopivasti samaan aikaan myös suklaafestivaalit, joissa oli näytillä ja maisteltavana kaikkea mahdollista suklaista. Todellinen suklaa-addiktin taivas. Esillä oli suklaaveistoksia, konvehteja, uskomattomat valikoimat erilaisia brownieita ja löytyipä messuhallista vielä suklaa spakin. Parhaat valokuvat onnistuin tietysti saamaan aivan muusta kuin suklaasta. Tämän ranskalaistyylisen kojun valikoima oli oi niin herkullisen näköinen.




Aivan pakollinen vierailukohde reissulla oli Hummingbird bakery, joita tuli reissun aikana vastaan ainakin kolme. Maistiaistestinä otin mukaan leipomosta red velvet kuppikakun ja porkkanakuppikakun. Kaikesta brittileipomusten epäilyttävyydestä huolimatta tämä oli erittäin positiivinen yllätys. Kuppikakut maistuivat aivan ihanalta viimeistä murua myöten.


Kuppikakuista puheen ollen, olisin halunnut jäädä asumaan Oxford Streetin Top Shopin liikkeeseen. Siellä on nimittäin kaikki, mitä nainen tarvitsee. Supertrendikkäitä vaatteita ja kaiken sen ihanuuden keskellä Lola's Cupcake:n kuppikakkukoju.



Tällaisena macaron-friikkinä hypin melkein innostuksesta, kun pääsin vihdoin maistelemaan maailman kuulun ranskalaisen Laduree -leipomon macaron -leivoksia. Ja ne todellakin olivat fantastisen suussasulavia ja täynnä makua! Melkein jokaista makuvaihtoehtoa tuli maistettua ja suosikeiksi nousivat red berries ja salted caramel.


Lily Vanillin kakkukauppaa olen seurannut jo pitkään Instagramissa. Kyseinen leipomo on cooleus -asteella huipulla Lontoossa ja heidän leipomuksiaan on nähty mm muotinäytöksissä. Pelkästään sunnuntaisin asiakkaille avoinna oleva leipomokahvila ei ulkoasullaan turhaan koreile, vaan tunnelma oli lyhyesti sanottuna hippimäinen. Söin yhden parhaista brownieista ikinä, joten todellakin vierailemisen arvoinen paikka.



Erilaisia leivoksia ja kakkuja myyviä kojuja löytyy Lontoosta vähintään yhtä paljon kuin torimarketteja, joita tuntuu olevan joka nurkan takana. Camdenissa tuli vastaan tällainen katu-uskottava herkkukoju, jonka valikoimassa oli valtavan kokoisia "pikku" leipiä ja fudgeja, jotka keiteltiin paikan päällä.




Harrodsin kakkutiskit olivat yhtä ällistyttävät kuin viimeksikin. Pääsiäisaiheisista kuppikakuista tuli napattua kuva tungoksen keskellä.


Notting Hillissä maistelin vohveleita, joiden lisukkeissa ei säästelty.



Tässä pieni katsaus siis Lontoon herkkumaailmaan. Lontoosta löytyy niin uskomattoman paljon kaikkea ja niin erilaisia juttuja, että tekeminen siellä ei ainakaan lopu kesken. Onneksi lähden muutaman viikon päästä takaisin kakkuasioiden merkeissä ja instagramin puolella voi jälleen seurailla reaaliajassa reissun tapahtumia nimimerkillä @paintedbycakes.

Makeaa viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

  1. Mielettömän hienot noi ekan kuvan spritsatut kukat!! Luulin sitä ensin vaan kukkakimpuksi:) Ja aika makee matka sulla ollu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo noi oli kyllä ihan upeita! Ja oli kyllä juurikin makea matka! :D Joka ikinen päivä tuli vedettyä jotain kolmea eri jälkkäriä :D

      Poista
  2. Wau, upeita töitä <3. Varmasti ollut aivan mahtava reissu. Ja huh, mitä kakkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli kyllä mielettömän hienoja juttuja. Todella inspiroiva reissu!

      Poista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...