torstai 15. toukokuuta 2014

VERIGREIPPIPIKKULEIVÄT - PINK GRAPEFRUIT COOKIES


Nämä pikkuleivät yllättävät positiivisesti. Verigreippi kuulostaa ehkä erikoiselta valinnalta pikkuleivän mauksi, mutta lopputulos on yllättävän herkullinen. Näissä pikkuleivissä on juuri sopivasti kirpeyttä ja makeutta. Voit käyttää pikkuleipiin halutessasi muitakin sitrushedelmiä, esimerkiksi appelsiiniä, sitruunaa tai limeä. Nämä pikkuleivät sopivat erinomaisesti  tarjottavaksi kevään juhlissa. Näyttävät kukkakoristeetkin syntyvät helposti ja koristeet on kätevä tehdä etukäteen valmiiksi jo vaikka muutama viikko ennen juhlia.

Resepti on julkaistu aikaisemmin Kotiblogit -lehdessä ja MTV:n nettisivuilla, mutta blogissa sitä ei ole tainnut vielä olla, joten olikin korkea aika lisätä resepti myös tänne!

Pikkuleivät
100g voita huoneenlämpöisenä
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
1 dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
2 tl verigreipin kuoriraastetta
1 rkl vastapuristettua verigreipin mehua

Täyte
100 g voita huoneenlämpöisenä
3 dl tomusokeria
2 tl verigreipin kuoriraastetta
1,5 rkl vastapuristettua verigreipin mehua
punaista elintarvikeväriä

Koristelu
Valkosuklaata

Sokerimassakukat
Vaaleanpunaista sokerimassaa
Pari palaa tummaa suklaata


Kukkakoristeet

Ota pienellä kukkamuotilla kuvioita sokerimassasta. Ohenna kukkien terälehtiä pallotyökalulla vaahtomuovialustan päällä. Muotoile foliosta pieniä kuppeja kukille ja siirrä kukat kuivumaan kuppeihin. Anna kukkien kovettua yön yli ja irrota kukat foliosta. Laita kukkien keskustoihin pienet pisarat sulatettua tummaa suklaata


Pikkuleivät

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Raasta verigreipin kuori ja purista mehu. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola.

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kananmunan keltuainen voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet vuorotellen mehun ja kuoriraasteen kanssa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Jauhota työalusta kevyesti ja kauli taikina levyksi. Ota pikkuleipämuotilla kuvioita ja nosta pikkuleivät uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla noin 8 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet aavistuksen verran väriä alareunaan. Siirrä pikkuleivät heti jäähtymään ritilän päälle.

Tee täyte vatkaamalla keskenään voi, tomusokeri, mehu ja elintarvikeväri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuoriraaste nuolijalla käännellen täytteeseen. Pursota tai lusikoi täyte pikkuleiville ja paina toinen pikkuleipä päälle. Laita pikkuleivät hetkeksi jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy hieman.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kaada sulanut suklaa pakastepussiin ja leikkaa pussin kulmaan aivan pieni reikä. Asettele pikkuleivät leivinpaperin päälle ja pursota suklaaraidat pikkuleipien päälle liikuttamalla pussia nopeasti edestakaisin pikkuleipien päällä.

Kiinnitä lopuksi valkosuklaalla sokerimassakukat pikkuleipien keskelle.






4 kommenttia:

  1. Varsinaisesti nyt tähän postaukseen liittymättä, mutta sain viime viikonloppuna kirjasi, ja piti tulla kertomaan, ettäs se on aivan mahtava! Erityisesti olin iloinen siitä, että kirjasta löytyy mahtavia täytteitä kakkuihin. Se oli ehdottomasti parasta antia ja erittäin virkistävää vaihtelua monen blogin ja kirjankin ainaisiin mansikkamousseihin. Seuraavaa kirjaa odotellessa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos kiitos, ihanaa kuulla, että pidät kirjasta ja että siitä on hyötyä! :)

      Poista
  2. Aiotko osallistua huomiseen kansainväliseee leivonta päivää mitenkään :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huominen menee valmistautuessa lähtöön takaisin Lontooseen maanantaina, mutta olen siis ainakin kansainvälisissä leivontatunnelmissa ja hengessä mukana! :)

      Poista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...