torstai 31. lokakuuta 2013

HELPPO SEITTIKAKKU - SIMPLE SPIDER WEB CAKE


Halloween lähestyy kovaa vauhtia ja tässä onkin kätevän helppo viime hetken juustokakku Halloween juhliin. Koko kakku hämäkin seitti -kuvioineen syntyy käden käänteessä ja halutessaan lisäksi voi vielä muotoilla sokerimassata hämähäkin kiipeilemään seitillään. Tein sitruunamoussen kakkuun samalla ohjeella kuin edellisessä Halloween kakussa, mutta tähän sopii erittäin hyvin myös vaikkapa minttusuklaajuustokakku, jonka resepti löytyy täältä.

Iloista Halloweenia kaikille!

Huomenna suuntaankin Glorian Blog Awards gaalaan. Juhlahumua ja jännitystä siis tiedossa! Suurkiitos jo etukäteen kaikille blogiani äänestäneille!

Sitruunajuustokakku

180 g digestive keksejä
75 g voita


200 g tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
2 dl tomusokeria
3 rkl sitruunamehua
2 liivatelehteä
1 tl sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
1/2 tl vaniljasokeria

muutama pala tummaa suklaata


Voitele kasviöljyllä n. 16 cm kokoisen irtopohjavuoan reunus ja tomusokeroi se. Hienonna keksit ja sulata voi. Sekoita voi keksimuruihin ja painele seos tarjoilualustalle irtopohjavuoan reunan sisälle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet mehuun. Jätä liivateliemi jäähtymään hieman. Notkista tuorejuusto ja sekoita tomusokeri, vaniljasokeri ja kuoriraaste tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita liivateliemi tuorejuuston sekaan ohuena nauhana pallovispilällä sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Levitä massa tasaisesti vuokaan keksipohjan päälle.

Sulata tumma suklaa ja purosta sillä ympyröitä kakun päälle. Vedä veitsellä tai cocktail tikulla viivat kakun keskustasta pintaa pitkin, jolloin syntyy seittikuvio. Pyyhkäise tikku tai veitsi puhtaaksi jokaisen vedon jälkeen. Tässä kannattaa toimia nopeasti, koska suklaa jähmettyy äkkiä.

Siirrä kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai pakastimeen noin 20 minuutiksi. Irrota vuoka kakun ympäriltä ja tarjoile kakku.

Vinkki: voit tehdä kaukun n. 24 cm kokoiseen vuokaan kaksinkertaisena

In English:

This is super simple way to decorate a cheesecake for a Halloween party. You just need some melted dark chocolate and a knife or a stick. Draw circles on a cake with dark chocolate and then finish the pattern by making straight lines from the centre of the cake with a knife. Clean the knife every time you draw a line. You can use any no bake cheesecake for this. For example this mint chocolate cheesecake. Happy Halloween everyone!





3 kommenttia:

  1. Hei! Onko irtopohjavuoan ja tavallisen kakkuvuoan käyttötavoilla eroa? Mietin, että voinko esim. tehdä kakkupohjan irtopohjavuoassa, vai onko siitä jotain haittaa? Kiitos jo etukäteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku kannattaa tehdä irtopohjavuokaan. Kakkua ei tarvitse siirtää erikseen tarjoiluastialle, jos käyttää pelkkää irtopohjavuoan reunaa ja laittaa sen suoraan tarjoilulautasen päälle. Edellisen postauksen täytekakun, jossa oli täytteenä samaa moussea voi tehdä minkälaiseen vuokaan tahansa, koska kakku kuorrutetaan jälkeenpäin. Käytä kuitenkin irtopohjavuokaa tällaisten juustokakkujen kanssa :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! Olenkin pohtinut, että tarviiko tavallisia "kiinteitä" kakkuvuokia yhtään mihinkään, kun irtopohjavuoat ovat monikäyttöisempiä :)

      Poista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...