maanantai 4. marraskuuta 2013

PISTAASI BROWNIE - PISTACHIO BROWNIE


Muistatteko tämän brownie cookie reseptin ja miten hehkutin Lontoossa maistamaani pistaasi brownieta? Tässä tulee resepti, jonka kehitin tämän taivaallisen brownien inspiroimana. Harvaa reseptiä olen käyttänyt niin monesti kuin tätä, joten valmistautukaa koukuttumiseen. Tässä browniessa on täydellinen rakenne. Brownien pinta on ihanan rapea ja brownie on sisältä suussa sulavan mehevä. Pähkinät ovat rapean suolainen yllätys brownien sisällä. Käytä brownien valmistamiseen nimen omaan suolattuja pistaasipähkinöitä. Niitä voi olla hankala löytää valmiiksi kuorittuna, mutta kuoriminen on vaivan arvoista, nimittäin pähkinöiden suolaisuus sopii tumman mehevän suklaan kanssa täydellisesti.

Tarjoile browniet sellaisenaan joko hieman lämpiminä tai jäähtyneinä. Molemmassa tapauksessa ne maistuvat taivaalliselta. Klassisen brownie -annoksen saat laittamalla pallon vaniljajäätelöä lämpimän brownie palan päälle ja viimeistelemällä kokonaisuuden suklaakastikkeella.

Jos haluaa vähän hifistellä, voi brownien lisukkeeksi tehdä mascarponevaahtoa ja suklaakastiketta. Muutaman kerran olen nämä lisukkeet brownien kanssa tehnyt ja browniesta tuleekin siten juhlava jälkiruoka. Laita suklaakastike raitoina lautaselle ja nosta browniepala kastikkeen päälle. Nosta lusikalla mascarponevaahtoa brownien päälle ja viimeistele kokonaisuus ripauksella kaakaojauhetta.

Pistaasi brownie
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
200 g tummaa suklaata
150 g voita
1 tl espressojauhetta
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1,5 dl pistaasipähkinöitä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla n. 20 cm kokoinen neliövuoka. (Voit käyttää myös pyöreää kakkuvuokaa). Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Laita suklaa, voi ja espressojauhe kuumuuden kestävään kulhoon. Kuumenna liedellä kattilassa hieman vettä kiehuvaksi ja nosta suklaakulho vesihauteeseen kattilan päälle siten, että vesi ei koske kulhon pohjaa. Sekoittele kunnes suklaa ja voi ovat kokonaan sulaneet. Ota kulho pois liedeltä. Lisää sokerit hyvin sekoittaen ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää kananmunat jäähtyneeseen seokseen nopeasti. Älä sekoita taikinaa liikaa. Vain sen verran, että kananmunat ovat kunnolla sekoittuneet taikinaan. Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi nuolijalla käännellen. Lisää pistaasipähkinät varovasti käännellen taikinan sekaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia, kunnes brownie on vielä kostea keskeltä. Voit kokeilla tätä työntämällä cocktailtikun browniehen. Paisto on sopiva kun tikkuun tarttuu vielä meheviä murusia. Tarjoile sellaisenaan, jäätelön kanssa tai mascarponevaahdon ja suklaakastikkeen kera.

Mascarponevaahto
1,5 dl kuohukermaa
125 g mascarponea
3 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään mascarpone ja vaniljasokeri. Kääntele kermavaahto mascarponeseoksen joukkoon varovasti nuolijalla. Nosta lusikalla vaahtoa browniepalan päälle.

Suklaakastike
1/2 dl kuohukermaa
50 g tummaa suklaata
1/2 tl kahvilikööriä

Laita kerma ja suklaa kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Anna jäähtyä hieman ja lisää kahvilikööri. Sekoita tasaiseksi ja tarjoile.

In English:

Remember this pistachio brownie cookie recipe? Well this is the actual brownie recipe that I developed after having a perfect brownie in London. English recipe coming soon!



10 kommenttia:

  1. Oi, oi mitä herkkua! Ei varmaan auta muu kuin kokeilla :)
    Kertoisitko vielä sen verran, missä kohtaa pistaasit lisätään taikinaan, se ei tullut ohjeessa mainituksi tai sitten olen todella sokea :D

    -Pauliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistaasipähkinät lisätään taikinaan viimeisenä. Oli näköjään jäänyt se lause reseptistä kirjoittamatta. Hyvä, että huomasit! :) kannattaa kyllä kokeilla! :)

      Poista
  2. Pakko varmaan lisätä leivontalistalle:D

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä herkulliselta, tuota voisi tehdä vaikka isänpäiväksi. Todella ihanasti kirjoitettua tekstiä ja kauniita kuvia. Olen ihan koukussa blogiisi. :D
    Miten olet kuvannut nuo browniet? Onko ylimmässä kuvassa laitettu taustaksi jokin paperi?

    Olisi kiva jos joskus tekisit postauksen, jossa kertoisit vinkkejä ja ideoita leivonnaisten kuvaamiseen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivottavasti viihdyt blogin parissa jatkossakin! :) Kuvissa on taustalla paperi. Joskus aikoinaan keksin, että tuo vanhan ajan ruskea paperi toimii kuvissa hyvin ja sitä olenkin blogissa käyttänyt monessa kuvassa. Hyvä postausidea! Pidetään mielessä! :)

      Poista
  4. onpas herkullisen näköisiä :)

    VastaaPoista
  5. Oiherrajee, teen! :D

    VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...