sunnuntai 10. marraskuuta 2013

SYKSYINEN RISTIÄISKAKKU - AUTUMN CHRISTENING CAKE


Lehdet ovat jo puista pudonneet ja talvi tekee tuloaan, mutta eiköhän juuri ja juuri voi vielä julkaista syksyaiheisen kakun? Sen jälkeen mennään leivonta-ajatuksissa jo kovaa vauhtia joulun tunnelmiin. Tänään on tarkoitus vielä koristella jouluaiheinen näyttelykakku. Pienenä paljastuksena joulu on tänä vuonna täynnä ihanan graafista retrohenkeä.

Mutta pysytään vielä pieni hetki syksyssä. Tämä upean korkea suklaamassalla kuorrutettu kakku päätyi juhlistamaan pienen pojan ristiäisiä. Toiveena olivat maanläheiset värit ja pieni poika kurkistamassa lehtikasasta. Suklaamassa oli tähän kakkuun nappivalinta, koska syksyisen värikkäät lehdet erottuvat tummasta kuorrutteesta upeasti. Suklaisen kuorrutteen alta löytyy odotettavastikin lisää suklaata. Kakussa on mehevä suklaakakkupohja ja täytteenä suklaamoussea ja mansikkamoussea.

ps. nyt on viimeinen hetki äänestää inspiroivinta ruokablogia täällä!




10 kommenttia:

  1. Vau, todella aidon näköisiä nuo lehdet! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nämä ovatkin hauskoja tehdä kun voi rennosti maalailla monilla eri tomuväreillä sekaisin ja tulee siten helposti aidon näköisiä lehtiä :)

      Poista
  2. Meillä olisi tulossa joulu-tammikuussa veljenpojan ristiäiset ja ajattelin yllättää pojan vanhemmat aiheeseen sopivalla kakulla enkä tiedä yhtään miten sen koristelisin kun en ole koskaan tehnyt talven aiheeseen sopivaa kakkua. Katselin sua koko suomi leipoo-ohjelmassa ja sun kakut oli upeita ja muut leivonnaiset. Olisko sulla mitään vinkkejä kakun koristeluun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lumihiutaleet ovat ainakin takuuvarma talviaihe kakunkoristeluun. Tässä pari linkkiä sokerimassa- ja suklaahiutaleilla koristeltuihin kakkuihin. Suklaahiutaleita voi tehdä leivin paperin päälle ihan vapaalla kädellä pursottamallakin :)

      http://www.paintedbycakes.com/2012/02/lumihiutalekakku-snowflake-cake.html

      http://www.paintedbycakes.com/2011/11/minttusuklaa-juustokakku-mint-chocolate.html

      Poista
    2. okei kiitos linkeistä

      Poista
  3. Ihana kakku ja noi lehdet näyttää ihan aidoilta ja ei toi ohjekkaan nyt niin vaikealta näytä olen itse myös tosi innokas leipomaan seuraan myös koko Suomi leipoo ohjelmaa harmi että tipuit olit todellä hyvä oisko sulla jotain vinkkejä tytön kakun koristeluun vastaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tytön kakun koristeluun voisi löytyä inspiraatiota vaikkapa kategoriasta "Lasten kakut", tässä linkki:

      http://www.paintedbycakes.com/search/label/Lasten%20kakut%20-%20Cakes%20for%20children

      Poista
  4. Wowde mitä luomuksia teet! Mistä saat nuo kakunalustat? Tiedätkö mistä niitä voi ostaa tai tiedätkö jotakin vastaavia tukevia alustoja esim. piparkakkutalolle tai muille kakuille ja mistä voisi hankkia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen tilannut nuo kakkualustat Briteistä verkkokaupasta nimeltä The Craft Company. Tukevia alustoja saa varmaankin myös Suomalaisista verkkokaupoista kuten Ullan Unelma, Kakkuateljee tai Confetti :)

      Poista
  5. I'm now not sure the place you are getting your information, but good topic. I must spend a while finding out more or understanding more. Thank you for fantastic information I used to be searching for this info for my mission.

    VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...