PIPARMINTTUMARENGIT
(40 kpl)
3 kananmunan valkuaista
2 1/2 dl sokeria
1/2 tl piparminttuaromia
Punaista pastaväriä
Kuumenna uuni 120 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää piparminttuaromi koko ajan vatkaten. Maalaa pensselillä pursotinpussin sisäreunaan punaisella pastavärillä pitkittäiset viivat pussin kärjestä lähtien vastakkaisille puolille pussia. Lusikoi marenki pursotinpussiin ja pursota marenkeja uunipellille leivinpaperin päälle. Paista marenkeja uunin keskitasolla n. 40 minuuttia ja laita uuni sitten pois päältä. Jätä marengit uuniin vielä hetkeksi ja nosta ne sitten jäähtymään huoneenlämpöön.
PIPARMINTTUVALKOSUKLAA
130 g valkosuklaata
Piparminttukarkkeja
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kaada valkosuklaa karkkivuokiin ja ripottele suklaiden päälle rouhittua piparminttukarkkia.
Tehtailin eilen noita valkosuklaanamuja, iso kiitos mainiosta ideasta! Piparminttumarenkejakin olisi kiva kokeilla joskus, näyttävät tosi sieviltä. :)
VastaaPoista