12 kpl
150 g voita
1 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl piparkakkumaustetta
1,5 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
kuorrute:
2,5 dl vispikermaa
130 g valkosuklaata
koristelu:
piparminttukarkkeja
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri isossa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat seokseen yksi kerrallaan sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, piparkakkumauste ja leivinjauhe keskenään erillisessä kulhossa ja lisää ne siivilän läpi seokseen. Kääntele taikina tasaiseksi ja lusikoi taikina paperivuokiin. Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes testitikkuun jää vain vähän muruja. Siirrä kuppikakut ritilälle jäähtymään. Peitä kuppikakut jäähtymisen loppuvaiheessa kelmulla ja anna jäähtyä kokonaan.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt valkosuklaa kermavaahtoon nopeasti sähkövatkaimella vatkaten. Pursota tai levitä veitsellä kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Murskaa piparminttukarkit karkeaksi rouheeksi ja ripottele kuppikakkujen päälle. Viimeistele koristelu piparminttukarkkien pätkillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Thank you for your comment!