maanantai 2. kesäkuuta 2014

MARENKIKUPPIKAKUT - MERINGUE CUPCAKES


Nämä ihanan kevyet marenkikuppikakut sopivat täydellisesti kesään! Marenkikuppikakut ovat kuin pieniä Pavlova -leivoksia ja täytteenä voit käyttää mitä tahansa marjoja ja hedelmiä, joita kaapista tai puutarhasta sattuu löytymään. Tällä kertaa laitoin täytteeksi mansikoita. Kuppikakut on helppo värjätä pastaväreillä vaikka kaikissa sateenkaaren väreissä. Kuppikakkujen päällinen on ihanan rapea ja sisältä marenki on rakenteeltaan kuin suussa sulavaa vaahtokarkkia. Marengin voi kätevästi paistaa jo pari päivää etukäteen. Säilytä täyttämättömät kuppikakut huoneenlämmössä ja tarjoile leivokset heti täyttämisen jälkeen. Nämä kuppikakut ovat gluteenittomia.

Marenkikuppikakut
12 kpl

6 kananmunan valkuaista huoneenlämpöisenä
4 dl erikoishienoa sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl omenaviinietikkaa
Pastaväriä

Täyte
2 dl vispikermaa
2 tl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria

Marjoja tai hedelmiä

Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten kunnes marenki on paksua ja kiiltävää. Lisää maissitärkkelys, viinietikka ja elintarvikeväriä ja vatkaa seos tasaiseksi. Siirrä marenki pursotinpussiin, jossa on iso avoin tähtitylla. Aseta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin ja pursota marenkia vuokiin. Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla noin tunnin ajan ja laita sitten uuni pois päältä ja anna kuppikakkujen olla uunissa, kunnes uuni on jäähtynyt.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Leikkaa kuppikakkujen "hattu" irti varovasti terävällä veitsellä ja lusikoi kermavaahtoa kuppikakkujen sisälle. Asettele kermavaahdon päälle viipaloituja mansikoita tai muita marjoja tai hedelmiä. Tarjoile kuppikakut heti.


In English

These meringue cupcakes are perfect for the summer. They are really light and sweet and you can use any fruits or berries to fill them. They are incredibly easy to make and totally gluten free!

Meringue cupcakes

6 egg whites at room temperature (medium size)
2 cup sugar
2 tsp cornflour
1 tsp white wine vinegar
Food coloring

For the filling

1 cup heavy cream
2 tsp sugar
1/2 tsp vanilla extract

Berries or fruits

Preheat the oven to 120 C / 250 F. Whisk the egg whites until they form stiff peaks, then whisk in the sugar, 1 tbsp at a time, until the meringue looks glossy. Whisk in the vinegar, cornflour and food coloring.

Line a 12-hole muffin tin with paper cases. Spoon the meringue into a piping bag with a large star nozzle and pipe the meringue into paper cases. Bake for 1 hr, then turn off the heat and let the meringues cool completely inside the oven. Carefully cut the top of the cupcakes with a sharp knife.

Whip cream until stiff peaks are just about to form. Add sugar and vanilla extract and spoon the cream inside the cupcakes. Add some berries or fruits and enjoy!




Kananmunat saatu blogin kautta: Kieku Kananmunat

19 kommenttia:

  1. Ihana ja kaunis idea! Ja kuvat ovat taas niin herkullisia! (Niinkuin aina :) Irtoavatko marengit vuoista hyvin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) joo marengit irtoavat vuoista ja ne on helppo syödä. Jos haluaa irrottaa marengit tarjoilua varten vuoista, niin kannattaa pidentää paistoaikaa, jolloin sisusta ei jää niin vaahtokarkkimaiseksi :)

      Poista
  2. Näitä viikonloppuna :)

    Sain kirjasi syntäärilahjaksi, ja se oli ihan mahtava! Macaroneitakin teen varmasti viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee ihanaa kuulla, että tykkäät kirjasta! :) leipomisen iloa!

      Poista
    2. Kiitos, ja tänään oli kokeilussa kinuski-omeankuppikakut ja macaronsit. Elämäni ensimmäiset macaronsit onnistuivat täydellisesti, ja kuppikakut olivat ihanan makeita! :)

      Poista
    3. Hienoa, että leivonnaiset onnistuivat! Kinuski-omenakuppikakut ovat yksi omista suosikeistani kirjan resepteistä kaikessa makeudessaan! :)

      Poista
  3. Onko omenaviinietikka pakollinen onnistumisen kannalta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viinietikka tekee vaahdosta jämäkämpää pursotusjälkeä ajatellen ja lisää myös hieman makua marenkiin, mutta ei ole välttämätön raaka-aine.

      Poista
  4. MIKSI MINÄ SAIN PURSOTETTUA VAA SEITSEMÄN? :O marenki kyllä onnistu hyvi ja samoi pursotus !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, en keksi muuta vastausta, kuin että reseptin kanssa on tapahtunut inhimillinen virhe. Testasin reseptiä puolikkaalla määrällä ja näköjään se päätyi blogiinkin marengin osalta puolikkaana. Nöyrin anteeksi pyyntöni. Korjaan virheen heti ja otan opikseni. Kiitos kommentistasi! :)

      Poista
  5. Marenkini lohkeilivat ja saivat uunissa väriä liikaa :( Onko ideoita miten saisin niistä edes hiukan herkullisemman näköisiä? Minun uunini on kyllä huono mutta olisi kiva jos näitä saisi silläkin tehtyä. Hieno idea ja todella herkullisia ovat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Laske uunin lämpötilaa. Tarvittaessa voi laskea ihan reilustikin. Halkeilu ja väri johtuvat liian kuumasta uunista. Toivottavasti onnistuu seuraavalla kerralla! :)

      Poista
  6. Muutama kysymys:)
    Minkälaisia vuokia käytit tähän reseptiin? Pieniä, isoja, amerikkalaisa kuppikakkuvuokia? Mistä olet tilannut/ostanut nämä vuoat?
    Miten pursotit marenkia aluksi pohjalle kun pursotuksesi on noin kaunista? o:
    Vatkasitko vai sekotitko kaapimella lisäessäsi maissitärk. ja viinietikan?
    Mitä pasta väriä käytit? Merkki?
    Omani halkeilivat ja sain vain kuusi pursotettua? Mistä johtuu, että pursotus näytti hyvältä, mutta kun otin ne uunista halkeamis kohdissa oli keltaista verkkomaista ainetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, nyt en taas ymmärrä tämän bloggerin toimintaa… Kirjoitin oikein romaanin tähän vastaukseksi heti samana päivänä ja nyt se ei olekaan täällä! Uusi yritys. Käytin Tigerista ostettuja vuokia, joiden halkaisija on 5cm ja korkeus 2,5 cm. Pursotin marengin samanlaisella pyörivällä liikkeellä kuin yläosankin. Tästä postauksesta näkee, miltä kuppikakut näyttävät ilman paperia:

      http://www.paintedbycakes.com/2014/06/hauskaa-juhannusta-happy-midsummer.html

      Vatkasin maissitärkkelyksen ja viinietikan marenkiin ja käytin Wiltonin pinkkiä pastaväriä. Halkeileminen johtuu todennäköisesti siitä, että uuni on ollut liian kuuma. 6 valkuaisella pitäisi tulla 12-14 kuppikakkua, jos vaahto on tarpeeksi kuohkeaa. Tuosta keltaisesta verkkomaisesta aineesta en osaa sanoa oikein, mistä johtuu. Koitin googlettaakin asiaa, mutta en löytänyt sitäkään kautta tietoa. Minulla sattui olemaan pari marenkikuppikakkua rasiassa säilössä ja katsoin tarkasti, että niissä ei näy häivähdystäkään keltaista… Oikea leivontamysteeri! Toivottavasti onnistuvat hyvin jatkossa kuitenkin :)

      Poista
  7. Hi :) I want to try this recipe, but i am wondering how to store this without fillings? and how long it will stay good :) Thanks again!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi, You can store the meringues in room temperature in an airtight container for a couple of days before filling them. Serve the cupcakes immediately after filling them :)

      Poista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...