tiistai 10. kesäkuuta 2014

BANOFFEE KUPPIKAKUT - BANOFFEE CUPCAKES


Banoffee on ehdottomasti yksi lempi jälkiruoistani ja tällä kertaa tein sitä kuppikakkujen muodossa. Banoffee koostuu yleensä murutaikina- tai keksipohjasta, kinuskista, banaaneista, kermavaahdosta ja pähkinöistä. Näistä kuppikakuista löytyvät kaikki banoffeen peruselementit, mutta koottuna uuteen uskoon. Kananmunattoman banaanitaikinan seassa on ihanan ruoskuvia suolapähkinöitä ja kuppikakkujen sisältä löytyy kinuskiyllätys. Kokonaisuuden kruunaa vaniljainen kermavaahto, jonka päälle on tiputeltu kinuskia ja rouhittuja suolapähkinöitä. Arvata saattaa, että banoffee kuppikakuista tuli yksiä suosikkikuppikakuistani!

Kananmunattomat banoffee kuppikakut 

2 banaania
200 g kermaviiliä
1 1/4 dl rypsiöljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

1,5 dl paahdettuja suolapähkinöitä (jätä hieman koristeluun)

1 prk kondensoitua maitoa keitettynä kinuskiksi (osta valmiina tai keitä säilyketölkkiä 3 tuntia)

2 dl vispikermaa
2 tl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita paperivuoat muffinipellin syvennyksiin. Soseuta banaanit ja sekoita ne kermaviilin ja öljyn kanssa suuressa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele joukkoon hieman rouhitut pähkinät. Jätä muutama pähkinä koristelua varten sivuun. Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, kunnes testitikkuun jää enää muutamia meheviä murusia. Nosta kuppikakut heti ritilälle jäähtymään.

Tee veitsellä tai melonilusikalla pieni kuoppa jokaisen kuppikakun keskelle ja lusikoi syvennykseen kinuskia. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokereilla. Laita kermavaahto pursotinpussiin, jossa on iso avoin tähtitylla. Pursota kermavaahto kuppikakkujen päälle ja koristele kuppikakut kinuskilla ja pähkinärouheella.


In English

Banoffee is definitely one of my favorite desserts. The amazing combination of bananas, caramel, whipped cream and nuts is just perfect. This time I made banoffee in a from of cupcakes. These amazingly moist banana-salted-peanut cupcakes are filled with dulche de leche and topped with a pile of whipped cream. Not surprisingly, banoffee cupcakes are now ones of my favorite cupcakes!

Egg-free banoffee cupcakes

2 bananas
150 g buttermilk
100 g vegetable oil
260 g flour
170 g sugar
1 tsp baking soda
1 tsp baking powder
a pinch of salt

3/4 cup roasted and salted peanuts

1 can of dulce de leche

1 cup whipping cream
2 tsp sugar
vanilla extract

Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C). Line a cupcake tin with paper liners. Mash the bananas and mix them in a large bowl with buttermilk and vegetable oil. In a separate bowl, mix the dry ingredients. Add dry ingredients to the banana mixture stirring well. Add the peanuts and divide the  batter into cupcake cases. Bake in the middle of oven for 15-20 minutes or until a toothpick comes out clean. Let the cupcakes cool on a wire rack.

Using a melon baller, scoop out the tops of each cupcake. Fill the scooped-out holes of cupcakes with dulce de leche.

Whip cream until stiff peaks are just about to form. Add sugars and place the cream into a plastic piping bag with an open star nozzle. Pipe the whipped cream on the cupcakes and decorate with dulce de leche and peanuts.






10 kommenttia:

  1. Onnistuuko tämä ilman pähkinöitä? Olisivat loistava yllätys kananmuna allergiselle ystävälleni, mutta pähkinätkin ovat nounou :D

    -Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onnistuvat hyvin ilman pähkinöitä! Ne voi jättää suoraan pois, eikä reseptiä tarvitse muuten muuttaa :)

      Poista
  2. Voikohan kondensoidun maidon vaihtaa normaaliin kinuskiin, tarkoitan siis fariinisokerista ja kermasta tehtyä kinuskia? :)

    VastaaPoista
  3. Sain sun kirjan synttärilahjaksi ja olen lukenut kirjan vaikka kuinka monta kertaa läpi oppien koko ajan jotain uutta. Vaikka satun olemaan vasta yläasteella niin haaveissa on ollut leipomiseen liittyvä ammatti jo pitkään. Sun kirja ja blogi kannustavat vaan jatkamaan kohti haavetta ja kiitos siitä! Viimeksi kokeilin tehdä lime-vanilja macaronseja kirjasta ja tänään päätin kokeilla noita ihania marenkikuppikakkuja! Ne oli sitten todella ihania! Pitäisi varmastikkin kokeilla näitäkin jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihanaa kuulla, että olet oppinut kirjasta paljon uutta! Ja haaveita kohti kannattaa todellakin tähdätä. Upeaa, että olet jo noin nuorena niin määrätietoinen :)

      Poista
  4. Ihanan näköisiä kuppikakkuja! Banoffee on perheeni lemppari, joten näillä yllätän seuraavalla kertaa. Kuinkahan monta kuppikakkua tästä ohjeesta tulee? Hyvää kesän jatkoa ja kiitos ihanasta blogista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) tästä ohjeesta tulee noin 12-16 kuppikakkua riippuen hieman vuokien koosta :)

      Poista
  5. Eihän se ole banoffee (banana-toffee) ilman banaania....suolapähkinä ja kinuski yhdessä on enemmän snickers...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikinan pääelementti on banaani, kuten ohjeessa lukee :)

      Poista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...