Juhannuksen ihanin herkku syntyy nopeasti. Taikinan tekemiseen menee vain 5-10 minuuttia ja muffinssit voi nostaa paiston jälkeen suoraan tarjolle. Halutessaan koristeeksi voi lisätä ohuita suikaleita raparperin kuorta tai vaikkapa halkaistuja tuoreita mansikoita. Spontaani kommentti avopuolisoltani oli "sairaan hyviä!". Voitte vain kuvitella, miten paljon meillä syödään leivonnaisia, joten tällainen palaute on otettava aina vakavasti. Itsekin söin näitä samantien kolme. Raparperin happamuus, taikinan vaniljainen makeus ja samettinen juustokakkukuorrute ovat yksinkertaisesti taivaallinen yhdistelmä.
Makeaa juhannusta kaikille!
Raparperijuustokakkumuffinssit
12 kpl
3 dl raparperia paloiteltuna (noin 2 vartta)
150 g voita sulatettuna
2 kananmunaa
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
200 g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita keskenään sulatettu voi, kananmunat ja maito.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne nesteisiin.
Kääntele joukkoon raparperin palaset.
Lusikoi taikina muffinivuokiin.
Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja kananmuna.
Lisää pari lusikallista tuorejuustokuorrutetta jokaiseen vuokaan raparperitaikinan päälle.
Paista 25 minuuttia uunin keskitasolla ja nosta muffinssit ritilälle jäähtymään.
In English
The combination of rhubarb and cream cheese is absolutely heavenly. Luckily these amazing muffins are super easy to make. It takes only 5-10 minutes to make the dough and after baking you can serve the muffins right away. These muffins make a perfect mid summer treat!
Rhubarb cheesecake muffins
1 1/4 cup rhubarb cut into small pieces
150 g butter, melted
2 eggs
1/2 cup milk
1 1/4 cup flour
3/4 cup sugar
vanilla extract
1 tsp baking powder
200 g cream cheese
1/4 cup sugar
1 egg
Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C).
Mix melted butter, eggs and milk.
I a separate bowl, mix all the dry ingredients and add them into milk mixture stirring well.
Fold in the rhubarb pieces.
Divide the batter into 12 baking cases.
Mix together cream cheese, sugar and egg.
Add some cream cheese mixture on top of every muffin.
Bake in the middle of oven for about 25 minutes and transfer to cool on a wire rack.
Muffinssit ovat suurta herkkuani. Törmäsin eilen jossain toisessakin blogissa tälläisiin tuorejuustomuffineihin ja ihastuin niihin heti. Nämä menevät heti kokeilulistalle. Onnistuessaan saattavat päätyä kesän toisten rippijuhlien kahvipöytään. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaKiva kuulla! Näissä ei oikeastaan voi mennä mikään muu pieleen, kuin se että paistaisi liikaa tai liian vähän. Nosta kuppikakut uunista kun muutama mehevä murunen tarttuu vielä testitikkuun, niin muffinsseista tulee täydellisen meheviä :)
PoistaJes! Juhannusmökille toivottiinkin, että teen jotain "Emman herkkuja" :D Tämä resepti siis heti kokeiluun!
VastaaPoistaJee, nää onkin tosi käteviä tehdä mökillä! :) Hauskaa juhannusta!
PoistaOnpas mukavan kuuloinen resepti. Itse tein just raparperimuffinseja, mutta siihen ei tullut tuota tuorejuustojuttua vaan kermaviiliä taikinaan. Hyviä olivat nekin, mutta kyllä näitäkin on ihan pakko kokeilla.
VastaaPoistaKiitos! Näissä on kätevää se, että tuorejuustoseos tulee muffinssien päälle, jolloin se toimii kuin kuorrute tai kastike :)
PoistaPitääkö jotain ainesosaa lisätä, jos haluaa jättää raparperin pois? Ajattelin, että jos laittaisi vaikka sitruunankuorta taikinaan, niin saisi vähän raikkautta tuohon tuorejuuston kaveriksi :)
VastaaPoistaTai voiko samanlaisen tuorejuustoseoksen laittaa esimerkiksi aikaisemmin tekemiesi "old school lemon cupcakesien" päälle? :)
PoistaPitäisi onnistua kummallakin tavalla :) eli voit jättää raparperin pois ja lisätä sitruunan kuorta ja esimerkiksi korvata osan maidosta sitruunamehulla tai sitten käyttää old school lemon cupcakesien ohjetta :)
Poista