keskiviikko 14. marraskuuta 2012

KASVIHUONEEN AVAJAISET - GREENHOUSE OPENING



Tein tämän kakun kasvihuoneen avajaisjuhliin. Isäni ja veljeni rakensivat upean tilavan kasvihuoneen vanhempieni talon pihalle äitini toiveiden mukaisesti. Kasvihuoneen valmistuttua, oli tietenkin järjestettävä noin 15 hengen avajaisjuhlat. Huomaatte varmaan, mistä olen perinyt innostukseni järjestää juhlia. Mikään asia ei ole liian pieni juhlittavaksi. Uusi kasvihuone on itseasiassa erinomaisen hyvä syy kutsua ystävät herkulliselle illalliselle (jälkiruokineen) ja miksei jatkaa juhlia ihan aamuun asti.

Vanhempani tilasivat juhlien jälkiruoaksi pihlaja-teemaisen kakun. Aikataulu teki tiukkaa ja mieleeni tuli sanonta "suutarin lapsilla ei ole kenkiä". Meinasi nimittäin käydä niin, että "kakuntekijän vanhemmilla ei ole kakkua". Hirmuisesta työt-koulu-kakut-pyörityksestä huolimatta sain kuin sainkin kakun valmiiksi. En kuitenkaan ajoissa. Onneksi suurempi voima oli puolellani, koska vanhempani tulivat hakemaan kakun pari tuntia aiottua myöhemmin. He eivät ole muuten koskaan myöhässä.

Makumaailman toivottiin olevan syksyinen, joten tein porkkanakakun tuorejuustotäytteellä. Joka toisessa postauksessa taitaa jo olla porkkanakakku, mutta minkäs sille voi. Porkkanakakku on vaan niin hyvää! Porkkanaa ei ole tässä kakussa säästelty, mikä tekee kakusta ihanan mehevän. Reilu kerros tuorejuustotäytettä sulaa suussa ja ripaus kanelia viimeistelee makuelämyksen. Reseptin tähän herkkuun löydät täältä.

Näissä bileissä olisi ollut kiva olla itsekin paikalla, koska tarjoilut olivat kokonaisuudessaan viimeisen päälle. Lapsena en osannut aivan arvostaa vanhempieni ruoanlaittoharrastusta. Unelmoin lihapullista ja perunamuusista, kun kotona tarjoiltiin italialaisia antipasteja tai pohjoisintialaisia masala-kastikkeita (nykyisiä lempiruokiani). Odotan vain, että vanhempani innostuvat kirjoittamaan ruokablogia.

Kun jälkiruoka nostettiin herkkuaterian päätteeksi pöytään, eräs vanhempieni ystävistä sanoi muuten näin: "No nyt on kyllä Emma oikaissut, on laittanut kakun päälle oikean pihlajanoksan...eiku..."

Millaisia juhlia te lukijat olette järjestäneet?

In English:

I made this cake for my parents' new greenhouse opening party. You can probably see where my passion for arranging parties comes from. There is no reason too small to invite your friends for a fabulous dinner (with a dessert). My parents are amazing cooks and I'm hoping they would start to write a food blog some day. For a dessert they wanted to have a carrot cake with rowan theme. I know there are a lot of posts with a carrot cake in this blog but I just can't help it. This carrot cake is so delicious. With a lot of carrot the cake is super moist and the cream cheese filling just melts in your mouth. A pinch of cinnamon gives a lovely finish for the taste. You can find the recipe here. Enjoy!




6 kommenttia:

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...