"A piece of cake" -sanonta on tämän kakun kohdalla kaikin puolin osuva. Kakku on helppo tehdä ja ennen kuin huomaatkaan sinulla on herkullinen pala kakkua lautasella. Suklaakakku on ihanan mehevä ja taikinaan lisättävä kahvi korostaa suklaista makua entisestään. Täyteläisen suklaan vastapainoksi kakun sisältä löytyy reilut kerrokset tuorejuustotäytettä.
Alkujaan minun piti kuorruttaa tämä kakku sokerimassalla, mutta kuorrutettuani kakun vaniljakreemillä, päätin jättää sokerimassan pois. En nimittäin voinut vastustaa kiusausta koristella kakun löytämilläni konfettirakeilla. Huomasin nämä Dr Oetkerin konfettirakeet sattumalta marketin hyllyssä ja olin suoraan sanottuna innoissani! Mielessäni pyörivät kunnon jenkkityyliset bakery style cupcaket retorotyyliin koristeltuina. Tällaiselle sokeriaddiktille värikkäät syötävät rakeet olivat todellinen päivän piristys! Hehe onni on joskus pienistä asioista kiinni. Niin ja tosiaan näin iloisen värinen kakku tekee myös syöjät onnellisiksi, testattu on!
Kakun seuraksi tein muutaman kakkupopsin paistamalla pienen osan taikinasta kakkupopsivuoassa. Voit valmistaa kakkupopsit myös leikkaamalla paistetusta kakusta sopivan kerroksen kakkua ja sekoittamalla vaniljakreemiä murustettuun kakkuun. Pyöritä kakku-vaniljakreemiseoksesta sopivan kokoisia palloja ja anna niiden jähmettyä jääkaapissa hetken aikaa. Sulata pieni määrä valkosuklaata ja kasta tikkaritikku valkosuklaaseen ja työnnä tikku kakkupalloon. Laita kakkupopsit vielä hetkeksi jähmettymään jääkaappiin. Sulata lisää valkosuklaata ja dippaa kakkupopsit valkosuklaassa. Ripottele popsien päälle konfettirakeita ja nonparelleja ja laita popsit jähmettymään jääkaappiin.
Suklaakakku:
3,5 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 dl vahvaa kahvia
1,5 dl maitoa
1/2 tl omenaviinietikkaa
1 dl rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte ja vaniljakreemi
150 g voita
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
200 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita maito ja viinietikka keskenään pienessä kupissa. Voitele n. 17 cm kakkuvuoka ja vuoraa se leivinpaperilla leikkaamalla pyöreä pala vuoan pohjalle ja suikaileet vuoan reunoille. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita kaikki nesteet keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi nesteisiin ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla n. 30 minuutin ajan, tai kunnes kakkuun työnnettyyn tikkuun jää vain muutamia muruja. Älä ylipaista, jotta kakku pysyy mehevänä. Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 5 minuutin ajan ja kumoa kakku sitten ritilän päälle jäähtymään. Kun kakku on hieman jäähtynyt kääri se kelmuun ja anna jäähtyä kokonaan.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi kreemiksi. Siirrä puolet vaniljakreemistä toiseen kulhoon ja kääntele sekaan notkistettu tuorejuusto, johon on sekoitettu 1 dl tomusokeria.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen. Täytä kakku tuorejuustotäytteellä ja kuorruta kakku lopulla vaniljakreemillä. Koristele nonparelleilla ja konfettirakeilla.
Vinkki: voit käyttää tuorejuustotäytettä myös kuorrutteena. Sekoita tällöin vaniljakreemiin 400g tuorejuustoa.
Vinkki: osan taikinasta voi paistaa cake pop vuoassa. Dippaa paistetut cake popit valkosuklaaseen ja koristele confettirakeilla. Voit myös sekoittaa paistettua murustettua kakkua ja voikreemiä keskenään ja pyöritellä seoksesta cake popseja. Kiinnitä tikut palloihin valkosuklaalla ja anna jähmettyä jääkaapissa. Dippaa sitten valkosuklaaseen ja koristele.
In English:
This cake is easy and simple to make - a piece of cake. It also tastes amazing with a super moist chocolate cake and delicious cream cheese filling. Simply decorate it with confetti sprinkles!
Chocolate cake
1 1/2 cup all purpose flour
1 1/4 cup sugar
1/2 cup cocoa powder
1 tsp baking soda
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
pinch of salt
3/4 cup buttermilk
1/2 cup strong coffee
1 large egg
1/2 cup vegetable oil
Cream cheese filling and buttercream frosting
150 g butter
1/2 cup powdered sugar
1 tsp vanilla sugar
1 tbsp water
200 g cream cheese
Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C). Grease and line a 6 inch cake tin. In a large bowl, beat together buttermilk, coffee, egg and vegetable oil. Mix dry ingredients in a separate bowl. Add the dry ingredients to milk mixture. Pour the batter into a prepared tin and bake, about 30 minutes, or until a toothpick inserted into the center of the cake comes out clean. Let cool in pan for 5 minutes, then turn out onto a wire rack and cool for a while. Cover the cake with cling foil and cool completely.
Jälleen suloinen kakku! Ja popsit myös! =)
VastaaPoistaHei näin sut pikaisesti Inspiration-juhlissa! :)
Kiitos! :) Harmi, että en huomannut sinua, olisi ollut hauska tavata ihan livenä! :) Tule seuraavalla kerralla ihmeessä nappaamaan hihasta, jos painelen yhtä sokkona :D
PoistaOnpas kaunis kakku! Vaude.
VastaaPoista-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi
Kiitos Heidi! :)
PoistaMahtavan olonen suklaakakkupohja! Täytynee testata :)
VastaaPoistaJoo tää on ehdottomasti mun lemppari suklaakakkupohja. Ihan älyttömän helppo tehdä, kun ei tarvitse edes vatkailla mitään ja maistuu herkulliselta. Kun eräs ystäväni maistoi kakkua, hän kysyi millä olin kostuttanut sen. En millään. Tämä pohja on tosiaan niin mehevä, että ei vaadi edes kostutusta :)
PoistaHei,
VastaaPoistaihanan näköisiä leivonnaisia sulla tässä blogissa, liityn kyllä lukijaksi, kun jaksan kirjautua google-tililleni :D
Haluaisin kysyä, että mistä olet saanut noihin kakkutikkareihin nuo tikut. Myydäänkö niitä ihan cittareissa ja prismoissa, vai saako niitä jostain erikoiskaupasta?
Kiitos ja näkemiin! :)
Kiitos! Kiva, että innostuit liittymään lukijaksi :) Nuo kakkutikkareiden tikut olen tilannut Ullan Unelma -verkkokaupasta. Tikkuja saa myös Tampereelta liikkeestä nimeltä Kakkuateljee.
PoistaOnko jotain suurempaa haittaa, että ei alkuun sekoita maitoa ja viinietikkaa yhteen? Meni epähuomiossa kaikki nesteet vain sekaisin (järjestyksessä kananmuna, maito, kahvi, öljy, viinietikka) ja nyt kakun ollessa uunissa aloin miettimään onko sillä väliä?
VastaaPoistaUskoisin, että onnistuu niinkin :) Onnistuiko? :)
PoistaOnnistui! :) Koostumus ihanan kostea ja maku hyvä. Sisälle laitoin tummasuklaamoussen ja vadelmia, ympärille suklaakreemin ja suklaakuorrutetta vielä päälle. Suklaapommi siis!
VastaaPoistaEnsi kerralla muistan tehdä pohjan "oikein" :) Kiitos, ihanan helppo ja hyvä resepti tämä on.
Hyvä, että kakku onnistui! Nam kuulostaa kyllä todella hyvältä tuo yhdistelmä! :) Tämä on kyllä mukavan helppo suklaakakkuresepti. Tätä tulee usein käytettyä :)
PoistaVoiko ton maidon ja viinietikan tilalla käyttää piimää niin kun tossa englannin kielisessä versiossa? saman verran kun maitoa?
VastaaPoistaJoo onnistuu kyllä ja Jennimari kommenttiketjussa onkin näköjään testannut ja kommentoinut :)
PoistaTäää kakku sopii niin mneen juhlaan ja päivään! synttärikutsuista tavalliseen masentavaa harmaaseen päivään tuomaan hieman värikkyyttä ja piristystä! Kiitos :)
VastaaPoistaJoo tämä sopii kyllä moneen juttuun ja itse olen ihan koukussa tähän reseptiin, tulee tehtyä usein kyllä :)
PoistaItse olen tehnyt onnistuneesti piimällä :)
VastaaPoistaKysyisin saakohan tällä reseptillä pellillistä pohjaa? Voisi olla sellainen ohut, kun teen muotokakun ja kaksi pellillistä riittäisi. Jos onnistuisi, niin moninkertaisena pitäisi tehdä ja miten paistoaika?
Tämä on kyllä paras suklaakakkuresepti mitä olen kokeillut! Juuri tein tuplana 24cm vuokaan, paistoaika oli hieman yli tunnin, hyvin onnistui :)
Kiitos vastauksesta tuohon piimän käyttöön reseptissä :) Riippuu hieman pellin koosta, mutta arvioisin että kahdelle pellille pohjat voisi tehdä kolminkertaisesta taikinasta. Paistoaika on huomattavasti lyhyempi kun kakusta tulee matala. Kannattaa melkein seurata aika tarkkaan milloin pohja lopettaa kohoamisen ja kokeilla tikulla sitten. Saattaa olla, että noin 15 minuuttia riittää hyvin paistoon.
PoistaHei Emma! Ehditköhän suht pikaiseen vastaamaan, kysyisin, että säilyykö tämä pohja miten hyvin? Voisiko tehdä vaikka kolme päivää ennen juhlia odottelemaan?
VastaaPoistaHei, Maksimissaan pari päivää säilyttäisin ennen täyttämisetä. Muuten kannattaa pakastaa ja sitten sulattaa ennen täyttöä :)
PoistaKuinkakohan monelle kakusta riittää?
VastaaPoista