maanantai 6. helmikuuta 2012

NORSUKAKKU - ELEPHANT CAKE


Tämän kakun tein pienen tytön syntymäpäiväkakuksi ja toiveena oli vaaleanpunainen väri. Syntymäpäiväkahvit peruuntuivat kuitenkin viime hetkellä, mutta onneksi kakulle löytyi syöjiä vaalikahvien merkeissä. Ja hyvin näyttikin kakku maistuvan. Kakussa on suklaakakkupohja ja täytteenä kuningatar-rahkatäytettä. Kuorrute ja koristeet ovat sokerimassaa.

This cake was a little girl's birthday cake. The cake is a moist chocolate cake with blueberry and rasberry mousse filling. I took part in Valio's and Vauva magazine's cake competition with this cake.


Tällä kakulla osallistuin Valion ja Vauva-lehden kakkukilpailuun. Kehittelin kakkuun helpon reseptin hyödyntäen Valion tuotteita.

Suklaakakku:
350 g voita
3 dl sokeria
4 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl maitoa

Täyte:
2 purkkia (400g) Valion maustettua kuningatar rahkaa
4 dl kuohukermaa
3 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä

Suklaakreemi:
150 g voita
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl tomusokeria
2 rkl maitoa

Kuorrute:
750 g vaaleanpunaista sokerimassaa

Koristeet:
Valkoista, vaaleanpunaista ja ruskeaa sokerimassaa
Vaaleanpunaista tomuväriä
Ruskeaa pastaväriä
Kaupan valmista sokerikuorrutetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 24 cm kokoinen irtopohjavuoka ja vuoraa pohja ja reuna leivinpaperilla. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja huoneenlämpöistä maitoa. Kaada taikina vuokaan ja tee keskelle kuoppa, jotta kakku kohoaa tasaisesti. Paista noin 60 minuuttia tai kunnes kakkuun työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä 5 minuuttia vuoassa ja kumoa kakku sitten ritilälle jäähtymään.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka ja sokerit keskenään. Vaahdota kerma erillisessä kulhossa. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota liivatteet veteen. Kaada liivateliemi ohuena nauhana rahkan sekaan koko ajan sekoittaen. Kääntele kermavaahto rahkan joukkoon.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen ja aseta alin kerros tarjoilulautaselle. Kiinnitä irtopohjavuoan reuna kakkupohjan ympärille. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Laita toinen kerros suklaakakkua täytteen päälle ja kaada loput täytteestä pohjan päälle. Laita päällimmäiseksi viimeinen kakkulevy. Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Valmista kaakaokreemi vatkaamalla kaikki kreemin ainekset huoneenlämpöisinä keskenään sähkövatkaimella kunnes kreemi on kuohkeaa. Kuorruta kakku kreemillä tasaisesti. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita pinta ja leikkaa ylimääräinen massa terävällä veitsellä pois.

Muotoile sokerimassasta norsu, lahjapaketteja ja kukkia ja maalaa yksityiskohdat tomuvärillä ja pastavärillä. Voit tehdä koristeet valmiiksi jo useita päiviä etukäteen. Liimaa koristeet kakkuun kiinni sokerikuorrutteella.



1 kommentti:

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...