tiistai 21. helmikuuta 2012

TROOPPINEN JUUSTOKAKKU - TROPICAL CHEESECAKE

Eräs tuttavani halusi yllättää vastakihlautuneen pariskunnan kakkukahveilla ja lupauduin tekemään tilaisuuteen kakun. Toiveena oli juustokakku jollain trooppisilla hedelmillä. Pariskunta kihlautui Kuala Lumpurissa, joten kakkuun toivottiin koristeeksi jotain kyseiselle alueelle tyypillisiä kukkia tai muuta Malesiaan liittyvää. Lisäksi toiveena oli koristelun osalta sydämet ja teksti "Eija ja Harri".


Kakun mauksi valikoitui mango-lime digestive-keksipohjalla. Malesia teema kakun koristelussa oli minulle oikein mieleinen, koska olen asunut puoli vuotta Malesiassa. Muistinkin nähneeni Malesiassa monessa paikassa etenkin piirretyn version Malesian kansalliskukasta eli hibiscuksesta. Hibiscus olikin selkeä valinta kakun koristeeksi. Kaikki koristeet ovat sokerimassaa ja ne on maalattu tomu- ja pastaväreillä. Sokerimassasydämiin tein vielä koristereunat pikeerillä.

I made this cake for an engagement party. The couple had got engaged in Kuala Lumpur so the orderer wanted the cake to have Malaysia theme. The wish was to have a mango and lime cheese cake with flower and heart decoration and there should be the names of the couple on the cake. I was really excited with the Malaysia theme cause I was studying in an university in Malaysia for six month a couple of years ago. I decided to make Malaysia's national flower "Hibiscus" on the cake and I think the flowers made a nice tropical feeling to the art work.



6 kommenttia:

  1. Hei! Onnea uuteen blogiisi !
    Tulin tänne Leivontafoorumilta klikkaamalla :D.
    Jatkossa saammekin sinusta varmaan leivontahaasteisiin osallistujan upeilla taidoillasi.

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nami-hiiri! Kävin myös kurkkaamassa ihanaa blogiasi :)

      Poista
  2. Huh mikä super-taitaja olet. Tässähän ihan mykistyy, vihertyy ja masentuukin. =) Aivan mielettömän kauniita ja viimeistä yksityiskohtaa myöden huolellisia kaikki. Ja upeita ideoita. Vau. Ja onnea uudehkoon blogiisi! Myös Leivontafoorumista löysin tänne.

    Sinulla on pakko olla valokuvastudio tai olet valokuvaaja kun noin paljon eri värisiä upeita taustojakin löytyy??

    Ja tuon vaaleanpunaisen norsukakun bongasinkin tänään ko. kilpailussa ja tulin siihen tulokseen että oli kertakaikkiaan kaikkein u p e i n. Ja jäin heti miettimään että KUKA tekee tuollaisia?!? =) Tosin siellä taitaa joku IT-welho tehdä ihan omia äänestyksiään, sen verran paljon on ""upeimmalle"" tullut ääniä..... En viitsinyt edes äänestää kun ei ole muilla enää mitään saumoja, tylsää.

    Mutta paljon onnea mahtavaan blogiisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kakutar! Valokuvaamista aloin ihan omatoimisesti harjoitella blogin perustamisen myötä ja harjoittelu jatkuu edelleen :) Kiitos vielä, tällaiset kommentit todella motivoivat!

      Poista
  3. Siis WAU ja WAU, ihan mielettömän hienoja taideteoksia olet luonut... Hahmosi ovat upeita, kukkasi käsittämättömän kauniita ja työn jälki virheetöntä, sitten kun vielä siihen yhdistää hyvän kuvasilmän ja lavasteet niin kakku on valmis ;)

    Upeaa työtä! Laitoinpa sinut heti seurantaan! Ja vielä Tampereelta ;) Naapureita melkein ollaan....

    VastaaPoista
  4. En käsitä, miten kukaan pystyy tähän! Aivan mielettömän ihania ja herkullisen näköisiä kakkuja! ..Voiko niistä edes käyttää sanaa kakku? :) Ei voi kuin kadehtia, toiset osaa :)

    VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...