tiistai 31. tammikuuta 2012
Red Velvet kakku - Red Velvet Cake
Red Velvet on perinteinen amerikkalainen kakku, jonka nimi tulee kakun punaruskeasta väristä. Kakun punainen väri syntyi alkujaan kaakaojauheen ja happaman nesteen, kuten viinietikan reagoidessa keskenään. Kaakaojauheen nykyaikaisen valmistusprosessin seurauksena kaakaojauhe on emäksisempää, jolloin taikinaan ei muodostu voimakasta punaista väriä. Red Velvet kakuissa käytetäänkin nykyään elintarvikeväriä luomaan kakun perinteinen punainen väri. Kakussa on perinteisesti täytteenä ja kuorrutteena ohut kerros vaniljakuorrutetta tai tuorejuustokuorrutetta. Tähän kakkuun tein tuorejuustokuorrutteen ja kakku oli todella hyvää! Kakku oli koostumukseltaan todella mehevä ja maku oli juurikin...punainen!
Kakkua maisteltiin hieman aasialaishenkisissä illanistujaisissa, joten koristeeksi tein kirsikankukkia ja -oksia sokerimassasta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mahtavia kakkuja :) Huomasin blogisi leivontafoorumin kautta :)
VastaaPoistaHauska yksityiskohta red velvet cakesta, miten punainen väri tulee. En tiennyt tätä! Tein itsekkin viikonloppuna Red Velvet caken.