perjantai 22. elokuuta 2014

PASTELLISÄVYINEN HÄÄKAKKU - WEDDING CAKE WITH PASTEL COLORS


Ja tässä lisää kesän hääkakkuja! Tämä pastelliunelma meni tällä kertaa ystäväni (itseasiassa yhden Koko Suomi -leipoo kanssakilpailijoista) kesähäihin. Häiden koristeluissa ja muissa tarjottavissa oli teemana erilaiset pastellisävyt ja niitä toivottiin siis kakkuunkin. Sain malliksi muutaman ideakuvan, joissa oli hempeää tyyliä, pitsiä ja röyhelöitä. Lisäksi tiesin hääpuvun helmassa olevan röyhelöitä. Käytännössä sain vapaat kädet kakun suunnitteluun ja yritinkin ajatella kakun tyyliä ystäväni näkökulmasta. Väreissä arvoin vaaleansinisen ja mintunvihreän välillä, mutta onneksi viime hetkellä tuli varmistettua, että mintunvihreä oli enemmän häiden väreissä esillä. Myös kerrosten järjestystä ja kukkien asettelua mietin pitkään. Työpöytäni yläpuolella olevassa magneettitaulussa olikin monta erilaista puuväreillä piirrettyä luonnosta kakusta, kunnes päädyin kuvassa näkyvään lopputulokseen. Koristelut ovat jälleen täysin syötäviä. Pitsi, kukat ja röyhelöt ovat sokerimassaa ja pursotukset pikeeriä.

Sulhanen toivoi kakkuun paljon suklaata ja morsian kinuskia. Toiveiden pohjalta tein kakusta mehevän suklaakakun suklaahipuilla ja täytteeksi tein tuorejuustokinuskitäytteen lisäksi ihanaa vadelma curd -tahnaa. Kakkua oli kuulemma haettu niin kauan lisää, kunnes muruakaan ei ollut enää jäljellä!

Kakun mukaan lähti vielä pieni laktoositon kakku ja erilaisia kuppikakkuja gluteenittomina, maidottomina ja pähkinättöminä. Kakku toimitettiin suoraan kahvipöytään klo 19 illalla ja klo 21 hyppäsinkin jo Budapestin koneeseen!

Lukijan pyynnöstä lisäsin postaukseen täytteiden ohjeet. Levitä aina ensin tuorejuustotäyte ja sen päälle kerros vadelma curd -tahnaa. Valmista vadelma curd ensin, koska sen pitää jäähtyä kunnolla ennen kakun täyttämistä.

Vadelma curd
(noin 20 cm kokoisen kakun kahteen väliin)

100 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
1 rkl maissijauhoja
1 rkl sokeria
1 rkl vettä
1 keltuainen

Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä noin minuutti ja siirrä kulhoon jäähtymään. Peitä kulho kelmulla jäähtymisen ajaksi.

Kinuski-tuorejuustotäyte
(15 cm kokoisen kakun kahteen väliin)
(Tee täyte kaksinkertaisena 20 cm kakkuun ja kolminkertaisena 25 cm kakkuun)

75 g voita huoneenlämpöisenä
3/4 dl tomusokeria
2 tl maitoa huoneenlämpöisenä
200 g tuorejuustoa
1 dl kondensoitua maitoa keitettynä kinuskiksi
(osta valmiiksi keitettynä tai keitä kondensoitua maitoa tölkissään runsaassa vedessä 3 tuntia)
(yhdessä tölkissä (397g) on noin 3 dl kinuskia)

Vaahdota voi, tomusokeri ja maito kuohkeaksi vaaleaksi kreemiksi. Tähän menee aikaa useita minuutteja. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää sekaan kondensoitu kinuski. Sekoita tasaiseksi. Kääntele kreemi tuorejuustoseoksen sekaan.


In English

One more wedding cake that I made during this summer. This time the cake was for my friend. Actually one of my friends who was competing with me in the Finnish version of The Great British Bake Off TV-series. Theme colors for the wedding were different pastel shades and those shades were also chosen for the cake. The style of the cake was supposed to be very romantic with lace and ruffle decoration and large sugar flowers.

The groom wanted to have a chocolate cake and the bride wanted a cake with caramel. I ended up making a moist chocolate cake with chocolate chips. I filled the cake with caramel cream cheese filling and delicious home made raspberry curd. I heard after the wedding that there wasn't a crumb left!


14 kommenttia:

  1. Aivan mieletön luomus! Ihanat pastillin sävyt ja upea röyhelökerros. Taas tuli ihan kylmät väreet pintaan näitä kuvia katsellessa. Olet tosi taitava! :) Mainitsit postauksessa että teit kakusta myös luonnoksia. Voisitko ehkä joskus laittaa myös niistä kuvia blogiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Ja luonnokset ovatkin loistava postausidea. Harmi, että ehdin jo heittää tämän kakun luonnokset pois, mutta täytyykin jatkossa valokuvata nekin :)

      Poista
  2. Voisitkohan paljastaa kakun reseptiä noin täytteiden puolesta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisään täytteen reseptin postaukseen lähipäivinä :)

      Poista
  3. Todella kaunis! Minusta mintunvihreä on värinä jotenkin arvokkaamman oloinen (ehkä Tiffanyllä on jotain tekemistä sen kanssa....) joten se sopii häihin mielsätni todella hyvin ja tuo hieman luksusta! Upea kakku kaikin puolin :)

    http://ellysinbakemyday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Totta, mintunvihreä tosiaan sävynä tuokin lisää juhlavuutta. Hyvä huomio! :)

      Poista
  4. Onpa taas hulppea taideteos.. Olet ihan uskomattoman taitava, on tosi hienoa, että Suomessa tehdään tämän tason kakkuja. Ja mikä tärkeintä, näissä on mautkin varmasti kohdallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onneksi tällainen kakkukulttuuri senkun kasvaa Suomessa :) Maku on kyllä ensisijaisen tärkeä juttu :)

      Poista
  5. Hi :) i need advice about fondant flowers... how i can prevent the fondat will look so dry and cracking? flower doesnt look fresh and pretty at all :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi, I think it would be best to try some other fondants and make sure the fondant is fresh. The texture is very different with different brands. I usually use Fun Cakes fondant or Squires Kitchen Sugar Florist Paste. The flowers in this post are made with Sugar Florist Paste. Try to use as little as possible corn starch or icing sugar :)

      Poista
  6. Milloin tulee kunnon reseptejä, kun ei oo nyt yhtää ollu ??

    VastaaPoista
  7. :) Thank u again! gonna try those brand and less powder :D

    VastaaPoista
  8. This is a fantastic website and I can not recommend you guys enough. Full of useful resource and great layout very easy on the eyes. Please do keep up this great work...

    VastaaPoista
  9. Moikka,
    testasin kakkua juhlissani, ja täytteet olivat kyllä parhaat mitä olen koskaan maistanut, myös vieraiden mielestä! :) Olisiko mahdollista saada vielä ohje kakkupohjaan? Itse tein sen jonkun blogisi suklaakakkupohjan ohjeella ja lisäsin suklaarouhetta. Se ensimmäinen versio tosin hajosi leikatessa ja toiseen en enää suklaarouhetta laittanut.. Tätä teen varmasti vielä uudelleen! :)

    VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...