keskiviikko 4. joulukuuta 2013

PUOLUKKAINEN JOULU-UNELMA - LINGONBERRY CHRISTMAS CAKE


Täydellinen joulujälkiruoka alle 15 minuutissa? Kyllä. Se on mahdollista. Tässä herkussa on kaikkea ihanaa. Rapeita piparkakkuja, samettista kinuskia, lumen kevyttä kermavaahtoa ja kokonaisuutta raikastavat ihanan kirpeät puolukat.

Tämä taivaallinen jälkkäri sopii loistavasti niin jouluiseen kahvipöytään kuin pikkujoulujenkin tarjottavaksi. Ja testattu on, että torttu häviää sekunnissa myös valmistujaispäivän kahvipöydästä. Tänään juhlistettiin nimittäin sitä, että olen tästä päivästä 4.12.2013 eteenpäin diplomi-insinööri! Nyt on koulut käyty ja sehän tarkoittaa huomattavasti lisäaikaa kakkujen parissa touhuamiseen!

Juhlavierailta kannattaa muuten pitää salassa, miten nopeasti tämä täydellinen leivonnainen syntyy!

Puolukka-kinuski-piparkakkutorttu

150 g piparkakkuja
50 g margariinia

1/2 prk (n. 200g) kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia
(Kinuskin voi ostaa valmiiksi keitettynä tai kondensoitua maitoa voi keittää kinuskiksi tölkissään 3 tuntia)
100 g puolukoita (tuoreita tai pakastettuja)

2 dl vispikermaa
1/2 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria

Hienonna piparkakut monitoimikoneessa tai pakastepussin sisällä kaulimen avulla. Sekoita sulatettu margariini keksimuruihin. Jätä hieman keksinmuruja koristelua varten. Painele keksiseos tarjoilulautasen päälle noin 16 cm halkaisijan kokoisen irtopohjavuoan reunan sisäpuolelle. Levitä kinuski pohjan päälle ja ripottele kinuskin päälle tuoreet tai hieman kohmeiset puolukat. Jätä muutama puolukka sivuun koristelua varten. Siirrä torttu jääkaappiin. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vaahdotuksen loppuvaiheessa. Ota torttu jääkaapista ja irrota irtopohjavuoan reuna. Nostele kermavaahto lusikalla tortun päälle ja koristele torttu piparkakun murusilla ja puolukoilla.

Vinkki: Tortun voi tehdä kaksinkertaisena n. 24 cm halkaisijan kokoiseen vuokaan.





6 kommenttia:

  1. Nam! Ois varmaan aika nannaa karpaloilla tai punaherukoillakin :) ja valkosuklaaganachella..mmm. Tässähän rupes ideat lentelemään, selkeesti loistoresepti kun on helposti muokattavissa jokaisen maun mukaisesti, vaikka epäilemättä juuri tuollaisenaankin älyttömän maukasta! Kiitos ohjeesta :), tämä menee jossain vaiheessa kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tätä reseptiä voi kyllä kätevästi muunnella vaihtamalla keskejä, marjoja, hedelmiä yms :) Tulee varmasti itsekin tehtyä monenlaisia versioita kun tämä on niin helppo ja nopea tehdä :)

      Poista
  2. Tää menee kokeiluun Jouluaattona! Herkulta vaikuttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaan joulupöydän jälkkäriksi ihan täydellinen. Täynnä jouluisia makuja ja valmistuu vielä niin nopeasti :)

      Poista
  3. Kiitos tästä reseptistä. Tulen varmasti kokeilemaan sitä - näyttää niin herkulliselta...Ja lämpimät onnittelut valmistumisesi johdosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! :) Tästä reseptistä tuli heti yksi omistakin suosikeistani :)

      Poista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...