torstai 26. syyskuuta 2013

PINK CAKE WITH ALL THINGS SWEET


Kakun pitää olla korkea. Piste. Miksikö? Siksi, että korkeat kakut ovat niin ihanan houkuttelevia ja näyttäviä. Sellaisia kuin Amerikassa, missä kaikki on, oi niin ihanan suurta. Korkeat kakut tuovat tietysti oman haasteensa kakkujen valmistamiseen ja leikkaamiseen, mutta se on niin sen arvoista. Korkea kakku jos mikä kruunaa juhlapöydän ja ihan fyysisestikin nousee esille. Tämä ristiäiskakku lähti Helsinkiin juhlistamaan pienen tytön kastetilaisuutta. Kakussa onkin koristeena kaikkea mahdollista herkkää ja suloista. Syötävää pitsiä, pieniä kukkia, palikoita ja kissanpentu rusetti kaulassa. Toiveesta kakun sisältä löytyy mehevän vaniljainen vaalea kakkupohja ja suussa sulavaa valkosuklaamoussea. Täältä löytyy kakkupohjan ohje. Tämä kakku on tehty 20 cm halkaisijan kokoiseen vuokaan kaksinkertaisella kakkupohjan ohjeella. Muista kostuttaa pohja maidolla. Samettisen valkosuklaamoussen ohje tulee tässä:

Valkosuklaamousse

5 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua
5 liivatelehteä
2 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja jätä se jäähtymään. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata liivatteet sitruunamehuun ja jäähdytä liivatelientä hetki. Sekoita nopeasti jäähtynyt suklaa rahkaan joukkoon. Lisää vaniljasokeri sekä liivateliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele kermavaahto varovasti rahkaseoksen sekaan. Täytä kakku ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan tai pakastimessa noin 20 minuuttia.

In English:

There's just really something about tall cakes. They always look so stunning and tempting on a party table. This pink kitten cake with edible lace, flowers and bricks was a christening cake for a little girl. The cake is a vanilla cake with lovely white chocolate mousse.

White chocolate mousse

2 cups heavy cream
200 g white chocolate
250 g cream cheese
2 tbsp lemon juice
5 sheets of gelatine
1/2 tsp vanilla extract

Melt the chocolate and soak sheets of gelatin in a bowl of cold water for 10 minutes. Whip cream until stiff peaks are just about to form. Soften the cream cheese in a separate bowl. Once the gelatin sheets are soft lift the sheets from cold water and wring gently to remove excess water. Add gelatin to boiling lemon juice, stirring until dissolved. Whisk the cream cheese, white chocolate and gelatin together. Fold carefully the whipped cream with cream cheese mixture. Fill a cake and refrigerate for a couple of hours.



8 kommenttia:

  1. Oi miten suloista on tuo pitsi! Miten se on tehty/mistä ostettu? Hurmavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitsi on tehty pitsijauheesta silikonimuotilla :) Tarvikkeet tilasin ulkomailta, mutta suomalaisistakin kakkutarvikeverkkokaupoista saa myös tarvikkeita pitsin tekemiseen :)

      Poista
  2. Kiitos Emma todella upeasta kakusta, maistui myös todella hyvältä :)

    VastaaPoista
  3. You do really beautiful work. Very clean details.

    VastaaPoista
  4. Vauu mikä ihanuus! Olen monesti ihaillut kakkujasi, jotenkin niin täydellisen upeita kaikki! Miten saat niistä niin tasaisia!? :D Ja niin, onnea seuraavaan Koko suomi leipoo -jaksoon! :D Täällä jo jännityksellä odotellaan tiistaita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotta, kakusta tulee tasainen, on tärkeää leikata ja hyydyttää kakku mittatarkaksi, levittää kreemi erittäin tasaisesti ja siloittaa sokerimassa vielä tasoittajan avulla :) Kiitos kannustuksesta kisaan! :)

      Poista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...