lauantai 3. elokuuta 2013

PISTAASI BROWNIE COOKIET - PISTACHIO BROWNIE COOKIES



Olimme Heathrown lentokentällä vanhempieni ja veljeni kanssa ja menimme syömään erittäin brittihenkiseen pubiravintolaan. Olin ainoa, joka tilasi jälkiruokaa, vaikka olin varmasti yhtä täynnä päivällisestä kuin muutkin. Jälkiruoan tilaaminen on aina mahdollisuus löytää jotain uutta ja inspiroivaa, uskomattomasta makuelämyksestä puhumattakaan. Tartuin siis tilaisuuteen. Sitten seurasi vaikea valinta, nimittäin menu näytti tältä:



Arvoin pitkään juustokakun ja brownien välillä ja kun tarjoilija tuijotti jo haukan silmillä kiireessään minua (kuitenkin ilman kynää ja paperia, siis miten ihmeessä he pitävät kaikki tilaukset mielessä), tein viime hetken ratkaisun ja tilasin brownien.

Ehdin jo huolestua, että brownie oli kadonnut tarjoilijan mielestä, mutta sitten tuo mehevän suklainen tuoksuva herkku, jonka päälle jäätelöpallo suli hitaasti, saapui eteeni. Maistoin ensimmäisen palan ja voi luoja se oli taivaallista. Muilla pöydässä istuvilla iski jälkiruokakateus samantien. Kun äitini maistoi leivosta, hän melkein putosi tuolilta "uskomattoman hyvää!". Brownien juju oli sen mieletön mehevyys ja pähkinät. Suolatut pistaasipähkinät. Voitteko kuvitella parempaa yhdistelmää kuin suklaan hienoinen kitkeryys ja makeus sekä pähkinöiden suolaisuus. Pähkinät antoivat ihanaa rouskuvaa rakennetta pehmeän mehevälle brownielle. Valehtelematta yksi parhaista jälkiruoista, mitä olen ikinä syönyt. Ja tämä tapahtui lentokentällä eli huonojen ravintoloiden luvatussa maassa. Ainut paikka missä voi saada vielä huonompaa ruokaa kuin lentokentällä on itse lentokone. Toisin kävi, kyseisessä ravintolassa, jonka nimeä en tietenkään millään muista, ruoka oli kaikkinensa oikein hyvää.

Tämä upea makuelämys tallentui makunystyröihini niin tehokkaasti, että pian kotiinpaluun jälkeen kehitin browniereseptin, joka maistuu hyvin lähelle samalta kuin legendaarinen brownie lentokentällä. Olen tehnyt tätä brownieta jo viidesti. Siis viidesti. Ja joka ikinen kerta se on viety käsistä niin nopeasti, että en ole kertaakaan ehtinyt kunnolla pysähtyä valokuvaamaan sitä. Pistaasi brownie cookieiden kohdalla en kuitenkaan antanut periksi. Nappasin suoraan pelliltä hirveässä kiireessä kasan pikkuleipiä ja ikuistin ne saman tien.

Pistaasi brownie cookiet ovat jatkokehitys brownie reseptistä ja yhdistelmä on kerrassaan niin toimiva, että taidanpa kehitellä tästä vielä lisääkin muunnelmia. Leipomisen nautintoa kaikille, nimittäin tässä tulee ensimmäinen resepti sarjassa "legendaarinen pistaasi brownie".

Pistaasi brownie cookiet

100 g tummaa suklaata
1 rkl voita
1/4 tl espressojauhetta
1/2 dl kuorettomia suolattuja pistaasipähkinöitä
1/2 dl tummaa suklaata rouhittuna
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/8 tl leivinjauhetta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata 100 g suklaata ja voi vesihauteessa. Lisää espressojauhe ja anna seoksen hieman jäähtyä.

Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Rouhi suklaa. Sekoita kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää suklaaseos kananmunaseokseen. Lisää kuivat aineet käännellen joukkoon. Lisää pähkinärouhe ja suklaarouhe.

Annostele taikina kahdella pikkulusikalla leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Älä paista liikaa, pikkuleivät saavat jäädä meheviksi. Anna pikkuleipien jäähtyä hetki uunipellin päällä ja herkuttele!

In English:

I ate the most amazing pistachio brownie at the Heathrow airport. Can you believe it? Good food is not something you expect to find at an airport. Well, this time I did. This lovely moist brownie with a scoop of creamy vanilla ice cream was an inspiration for these pistachio brownie cookies. These are so good!

Pistachio brownie cookies

100 g dark chocolate
1 tbsp butter
1/4 tsp espresso powder
1/4 cup salted pistachios
1/4 cup dark chocolate chips
1 egg
1/3 cup sugar
1/4 tsp vanilla extract
1/2 cup flour
1/8 tsp baking bowder

Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C). Melt 100 grams of chocolate and the butter. Add espresso powder and let the mixture cool for a while.

Cut the pistachios into smaller pieces. Mix together egg, sugar and vanilla extract. In a separate bowl, mix flour and baking powder.

Combine chocolate mixture and egg mixture. Add dry ingredients, pistachios and chocolate chips.

Using two tea spoons, divide the batter on baking tray. Bake in the middle of oven for 10-12 minutes. Don't over bake, the cookies are supposed to be moist. Let the cookies cool a couple of minutes and enjoy!




14 kommenttia:

  1. Oooh... Kuullostaa ihanalta! RAKASTAN pistaaseja. Pakko tehdä brownieja ihan vain sen takia että voi kokeilla laittaa pistaaseja joukkoon. Kas kummaa kun ei ole aikaisemmin tullut mieleen laittaa juuri pistaasi pähkinöitä brownieiden joukkoon, kaikkia muita pähkinöitä kylläkin. :) Keksi reseptikin menee varmasti pian testiin! Itse tein juuri viime illanistujaisiin pistaasi-suklaamousse kakkua, ja meinasin kuolla kun oli liian hyvää. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistaasipähkinä ja suklaa ovat kyllä niiiin hyvä yhdistelmä! Pistaasi-suklaamoussekakku kuulostaa aivan taivaalliselta! Nam!

      Poista
  2. Please write this one in English.
    I have to make these!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The recipe is now also in English :) Thanks for your comment! :)

      Poista
  3. Nam kuinka hyvännäköisiä! :)

    VastaaPoista
  4. Tätä ohjetta on kokeiltava, ihanaa että kehittelit sen!

    VastaaPoista
  5. Millä ohjelmalla oot muokannu tota ensimmäistä kuvaa? Ja mikä kamera sulla on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvaa on muokattu ihan selaimessa toimivalla pixlr -ohjelmalla. Minulla on jo lähes antiikin aikainen Canon EOS 350 D järjestelmäkamera. Kovasti on valokuvaamisen opettelu ja laitteiden päivittäminen koko ajan ollut mielessä, mutta olen ajautunut tässä projektista toiseen. Ehkä sitten kun kirja on valmis ehdin perehtyä jälleen lisää valokuvaamiseen. On se vaan niin kivaa! :)

      Poista
  6. Voiko tässä siis käyttää ihan normaali pistaaseja josta otetaan se kova kuori vain pois?:) ja mitä espresso jauhetta olet käyttänyt?:) Kiitos vastauksesta, pakko päästä itsekkin leipomaan. Aivan ihana blogi! Täältä tulee monet reseptit kyllä käyttöön:)

    VastaaPoista
  7. Joo eli suolatuista pistaasipähkinöistä irrotin vain kuoret pois. Olen käyttänyt Nescafen pikaespressojauhetta. Kiitos! Ihanaa kuulla! :)

    VastaaPoista
  8. Montako pikkuleipää ohjeesta tulee suunnilleen? :)

    VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...