Salmiakki on ihanaa ja suklaa parasta, mutta mitä tapahtuu kun yhdistää nämä kaksi? Superherkkua sanon minä. Halloween tunnelmissa mennään, koska kummitusjuhlasta pitää tietnkin ottaa kaikki ilo irti.
Salmiakkisuklaakuppikakut
(24 kpl minikuppikakkuja tai 6 normaalikokoista)
1,5 dl jauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 kananmuna
1/2 dl maitoa
50 g sulatettua voita
1/2 dl turkinpippurirouhetta
Kuorrute
150 g voita pehmitettynä
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vahvaa kahvia
Koristelu
turkinpippurirouhetta
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita nesteet keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi nesteisiin ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Nosta kuppikakut ritilän päälle jäähtymään.
Valmista kuorrute vatkaamalla sähkövatkaimella huoneenlämpöiset kuorrutteen ainekset keskenään, kunnes kuorrute on kuohkeaa. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele turkinpippurirouheella.
In English:
What is the result when you combine salty liquorice and chocolate? A perfect cupcake, for a Finnish taste at least!
Tämä makuyhdistelmä uppoaa ainakin minuun tosi hyvin. Enpä ole pitkään aikaan muistanutkaan moista.. Huh, kun maailmassa on niin paljon leivottavaa ja maistettavaa!
VastaaPoistaIhailin kovasti blogisi kuvia. Paljon hienoja juttuja :)
Kiitos! Se on muuten mahtava juttu, että uutta leivottavaa ja maistettavaa on tosiaan loputtomasti! :)
PoistaTein näitä tänään ja oijjoi olipas hyviä! Kiitos hyvästä ohjeesta, näitä tulee tehtyä uudestaankin! :)
VastaaPoistaKiva kuulla, että tykkäsit reseptistä! Suklaa ja salmiakki on kyllä yllättävän hyvä yhdistelmä! :)
Poista