lauantai 13. lokakuuta 2012

BAILEYS SUKLAAKUPPIKAKUT - BAILEYS CHOCOLATE CUPCAKES


Nämä kuppikakut ovat ihanan suklaisia ja likööri tuo makuun juhlavuutta. Kokeilin ensimmäistä kertaa kuorrutteeksi Simply Meltsejä ja ainakin toffeen makuisena ne yllättivät positiivisesti niin maullaan kuin helppokäyttöisyydelläänkin. Jos Simply Meltsejä ei ole saatavilla, kuppikakut voi kuorruttaa itse tehdyllä helpolla toffeekuorutteella, jonka resepti löytyy alaspäin rullaamalla. Niin ja maistuvathan nämä ihanalta ilman kuorrutettakin.

Kuvioteipeistä tehtyjä lippuja vilisee varsinkin ulkomaalaisissa kakkublogeissa pilvin pimein. Päätin kokeilla hieman erilaista versiota tästä villityksestä ja tein liput teippien sijaan pitsinauhasta. Ainakin vintage -teemajuhliin nämä sopivat tyyliltään loistavasti!

Suklaakuppikakut:
(15 normaalikokoista tai 50 minikuppikakkua)

3,5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1,5 dl maitoa
1/2 tl omenaviinietikkaa
1 dl vahvaa kahvia
1 kananmuna
1 dl öljyä

Kostutus:
- 3 rkl Baileys likööriä
- 2 rkl maitoa

Kuorrute:

- 50 g voita
- 5 rkl maitoa
- 200 g fariinisokeria
- 200 g tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
(- kuohukermaa)

TAI

- Toffeen makuisia Simply Meltsejä

Koristeet:
- nonparelleja
- cocktail tikkuja
- pitsinauhaa
- askarteluliimaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita omenaviinietikka maitoon ja anna maidon juoksettua hetken aikaa. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita kaikki nesteet keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi nesteisiin ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista kuppikakkuja uunin keskitasolla n. 15 minuuttia tai kunnes kuppikakkuun työnnettyyn tikkuun jää vain hieman muruja. Siirrä kuppikakut ritilän päälle jäähtymään.

Kun kuppikakut ovat täysin jäähtyneet, tee cocktail tikulla reikiä kuppikakkujen pintaan ja kostuta kuppikakut Baileys-maitoseoksella.

Laita voi, maito, fariinisokeri ja vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 1 minuutti. Ota kattila liedeltä ja lisää puolet tomusokerista siivilän läpi. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää loput tomusokerista. Levitä kuorrute heti veitsellä kuppikakkujen päälle. Jos kuorrute on liian jäykkää, ohjenna sitä tilkalla kuohukermaa.

TAI

Sulata Simply Meltsit pussin ohjeen mukaan mikrossa ja levitä kuorrute veitsellä kuppikakkujen päälle. Koristele kuppikakut nonparelleilla.

Tee liput leikkaamalla pitsinauhasta sopivia pätkiä ja liimaa nauha tikkuihin taittamalla nauha kaksin kerroin. Jos nauha ei liimaudu heti, odota hetki että liimaa kuivuu sen verran, että nauhan päät tarttuvat paremmin toisiinsa.

In English:

These chocolate cupcakes are delicious and the liquor really adds the final touch to the taste. I used Simply Melts for the first time and actually I was happily surprised. They were really easy to use and the taste was quite nice. You can also frost these cupcakes for example with buttercream. Well, they taste amazing even without frosting. You get a nice vintage look to these cupcakes by making little lace flags for decoration!

Chocolate cupcakes:
(15 regular, 50 mini cupcakes)

1 1/2 cup all purpose flour
1 1/4 cup sugar
1/2 cup cocoa powder
1 tsp baking soda
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
pinch of salt
3/4 cup buttermilk
1/2 cup strong coffee
1 large egg
1/2 cup vegetable oil

3 tbsp Baileys liquor
2 tbsp milk

Frosting:
Toffee flavoured Simply Melts

For decorating:
nonpareils
cocktail sticks
lace
glue

Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C). Line cupcake pan with paper liners. In a large bowl, beat together buttermilk, coffee, egg and vegetable oil. Mix dry ingredients in a separate bowl. Add the dry ingredients to milk mixture. Divide the batter evenly between the prepared liners and bake for about 15 minutes in the middle of oven. Let the cupcakes cool completely on a wire rack.

Mix liquor and milk and add the mixture to cooled cupcakes. Melt Simply Melts and frost the cupcakes using a knife. Decorate the cupcakes with nonpareils.

Make the flags by glueing pieces of lace to cocktail sticks.






4 kommenttia:

  1. Kuinka herkullisen näköisiä ja kuuloisia! :-) Baileys on mun lempparia, joten näitä on kyllä ehdottomasti tehtävä itsekin!

    VastaaPoista
  2. Söpöjä :) Pakko kyllä tunnustaa itsekin, että kaikki missä on baileysia on ihanaa! Täytyy kyllä näitä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, Baileys sopii kyllä niin hyvin leivontaan! :)

      Poista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...