lauantai 6. lokakuuta 2012

BRIDE AND GROOM WEDDING COOKIES

Tällaiset morsianta ja sulhasta esittävät hääkeksit tein hääjuhliin, joihin tein myös hääkakun ruusukoristeilla. Keksien tilaaja lähetti minulle kuvan, jonka perusteella tein koristelun. Mallikuvan keksien koristelut olivat tosin kokonaan pikeerillä tehtyjä ja nämä keksit koristelin lähes kokonaan vaniljanmakuisella karkkimassalla. Joitain yksityiskohtia tein pikeerillä. Keksit ovat laktoosittomia sitruunakeksejä.

In English:
I made these bride and groom wedding cookies for the same wedding that I made the White roses wedding cake for. The orderer sent me a picture of the cookies and I made the decoration according to the picture. In the example picture the cookies are decorated with royal icing but I decorated the cookies mostly with vanilla flavored fondant. I used royal icing for some details. The cookies are lactose free lemon cookies.


6 kommenttia:

  1. voi Emma, nää on ihan mielettömän hienoja!

    VastaaPoista
  2. nää on niin upeita, kauanko aikasemmin näitä uskaltaa tehdä? omiin häihin aattelin josko sitä yrittäis.. ja saako mistä tuota karkkimassaa? vai käviskö ihan sokerimassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä voi kyllä tehdä jo muutama viikko etukäteen. Keksit kannattaa säilyttää ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Käytin näissä Fun Cakesin karkkimassaa, jota saa ainakin Ullan Unelma -verkkokaupasta tilattua. Tavallinen sokerimassa käy myös aivan hyvin näihin :)

      Poista
  3. Moi! Leivoin eilen ja illalla koristelin keksit ja siitä tuli hieman pehmeä yön jälkeen jätettyäni keksit pöydälle. Käytin royal icingiä koristeluun, maistuu hyvältä, mutta on vähän pehmeää. Sunnuntaina on juhla niin olisiko sinulla neuvoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Keksien pehmeys johtuu varmastikin pääosin tästä kuuman kosteasta kelistä. Toki on tärkeää, että royal icing ei ole koostumukseltaan liian kosteaa, jolloin keksit imevät kosteuden. Valitettavasti näin kesäkelillä ei ole oikein ratkaisua siihen, jos keksit (ja muutkin leivonnaiset) pehmenevät… Ne pitäisi tällaisilla keleillä säilyttää pakattuna hyvin ilmastoidussa sopivasti viilennetyssä tilassa, mikä ei tietenkään aina ole mahdollista. Kesäkelit ovat aina iso haaste leivonnassa. Toivottavasti kaikki menee kuitenkin juhlissanne hyvin! :)

      Poista
  4. kiitos vastauksestasi :)

    VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...