keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Vaaleanpunainen juustokakku - Pink Cheesecake


Tässä vaaleanpunaisessa juustokakussa yhdistyvät raikas vadelma ja ruusunmarja. Pyrin aina sovittamaan kakun maun ja ulkonäön yhteen, joten tähän kakkuun selkeä koristevalinta oli ruusu. Kakussa on suklaakeksipohja. Ruusukoriste on sokerimassan ja vaahtokarkkimassan sekoitusta.

Pohja
1/2 pakettia dominokeksejä
25 g sulatettua voita

Vadelma-ruusunmarjamousse
2,5 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
2 prk vadelma-ruusunmarjasosetta (Piltti)
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 liivatelehteä
tilkka vettä


Voitele kasviöljyllä n. 16 cm kokoisen irtopohjavuoan reunus ja tomusokeroi se. Hienonna keksit ja sulata voi. Sekoita voi keksimuruihin ja painele seos tarjoilualustalle irtopohjavuoan reunan sisälle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet mehuun. Jätä liivateliemi jäähtymään hieman. Notkista tuorejuusto ja sekoita tomusokeri, vaniljasokeri ja marjasose tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita liivateliemi tuorejuustoseoksen sekaan ohuena nauhana pallovispilällä sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Levitä massa tasaisesti vuokaan keksipohjan päälle.

Siirrä kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai pakastimeen noin 20 minuutiksi. Irrota vuoka kakun ympäriltä ja tarjoile.

Vinkki: voit tehdä kaukun n. 24 cm kokoiseen vuokaan kaksinkertaisena




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...