perjantai 14. kesäkuuta 2013

MANTELIPRALIINIPIKKULEIVÄT - ALMOND PRALINE COOKIES



Olen viimeaikoina ollut erityisen innostunut pikkuleipien tekemisestä. Reseptejä on kokeiltuna useampia, mutta aloitetaan ehdottomalla suosikillani. Nämä karamelliset herkut katoavat kahvipöydästä salamannopeasti. Manteli tuo pikkuleipiin mukavasti rakennetta ja ripaus merisuolaa kruunaa kokonaisuuden. Näitä tulee varmasti tehtyä monen monta kertaa, nam!

Pikkuleivät:
75 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 kananmuna

Kuorrute:
1 3/4 dl mantelirouhetta
1 dl kuohukermaa
1 3/4 dl fariinisokeria
1 3/4 dl tomusokeria
hienoa merisuolaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Kääntele kuivat aineet taikinaan.

Pyöritä taikinasta noin 3 cm halkaisijan kokoisia palloja ja aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pikkuleipiä 10-12 minuuttia uunin keskitasolla. Siirrä pikkuleivät ritilälle jäähtymään.

Paahda mantelirouhe kuivalla paistinpannulla. Yhdistä kuohukerma ja fariinisokeri kattilassa ja keitä noin 2 minuutin ajan. Siirrä pois liedeltä ja lisää tomusokeri vispaten. Lisää mantelirouhe kuorrutteeseen. Kuorruta pikkuleivät kahden teelusikan avulla ja lisää jokaisen päälle ripaus merisuolaa ennen kuin kuorrute ehtii kovettua.

In English:

I've been really exited about making cookies lately. These almond praline cookies are absolute delicious and I'm making them over and over again. A pinch of sea salt on top of the cookie makes them just perfect.

Cookies:
75 g butter
1 1/4 cup flour
1 tsp baking bowder
1/4 tsp salt
pinch of vanilla extract
1/2 cup brown sugar
1/2 cup sugar
1 egg

Almond praline:
3/4 cup crushed almonds
1/2 cup heavy cream
3/4 cup brown sugar
3/4 cup powdered sugar

Sea salt

Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C). Whip butter, brown sugar and sugar until light and fluffy. Add the egg and mix well. Mix dry ingredients in a separate bowl and add them to the butter mixture. Form small balls of the dough and place them on a baking tray. Bake for about 10-12 minutes in the middle of oven. Let the cookies cool on a wire rack.

Mix all the ingredients for the almond praline in a saucepan and cook for 2 minutes. Divide the praline on the cookies and add a pinch of sea salt on top of every cookie.



6 kommenttia:

  1. Hyvän näköisiä. Hyvää Juhannusta myöskin sinulle! :)

    VastaaPoista
  2. Ihania pikkuherkkuja! Keksit ovat niin turmiollisia, otan vain yhden... ja toisen... ja ja ja... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Taisin vedellä suoraan kokonaisen pellillisen kun viimeksi tein näitä :D Nämä pikkuleivät ovat ehdottomasti yksi suosikeistani :)

      Poista
  3. Tein näitä tänään ja ovat kyllä hyviä (montaa ei voi syödä kun tuo kuorrutus on makea)

    VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...