sunnuntai 23. syyskuuta 2012

MINT CHOCOLATE CUPCAKES RECIPE


Minttusuklaakuppikakut ovat yksiä suosikeistani ja päädynkin tekemään niitä yhä uudelleen. Nämä kuppikakut valmistuvat hetkessä ja maistuvat herkulliselta!

Minttusuklaakuppikakut
(24 kpl minikokoisia, 6 kpl normaalikokoisia)

1 3/4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl mariannerakeita
1/2 dl maitoa
50 g sulatettua voita
1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita huoneenlämpöiset nesteet keskenään. Lisää kuivat aineet nesteisiin ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Siirrä kuppikakut ritilälle jäähtymään ja kuorruta täysin jäähtyneenä.

Minttusuklaakreemi

150g voita
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl tomusokeria
2 ml piparminttuaromia tai 1/2 ml piparminttuöljyä
2 rkl huoneenlämpöistä maitoa

Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta se on pehmeää kreemin valmistamista varten. Vatkaa sähkövatkaimella kaikki kreemin ainekset sekaisin, kunnes kreemi on kuohkeaa. Pursota tai levitä veitsellä kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele mariannerakeilla.

Vinkki: Kaksinkertaistamalla ohjeen saat tavallisen muffinipellin (12 kpl) verran kuppikakkuja. Paista suurempia kuppikakkuja noin 17 minuuttia.


In English:

These cupcakes are one of my favorite cupcakes and I end up making them over and over again. They are so easy to make and taste delicious!

Mint chocolate cupcakes
(24 minicupcakes, 6 regular)

3/4 cup flour
1 tsp baking bowder
1/4 cup sugar
1,5 tbsp cocoa bowder
1 tsp vanilla sugar
1/4 cup crushed mint candies
1/4 cup milk
50 g butter, melted
1 egg

Prefeat the oven to 350 degrees F (175 degrees C). Line cupcake pan with paper liners. In a Large bowl, beat together milk, melted butter and egg. Mix dry ingredients in a separate bowl. Add the dry ingredients to milk mixture. Divide the batter evenly between the prepared liners and bake for about 10 minutes in the middle of oven. Let the cupcakes cool completely on a wire rack.

Mint chocolate frosting

150 g butter
3 tbsp cocoa powder
3/4 cup powdered sugar
1/2 ml peppermint extract
2 tsp milk

Make the frosting by whipping all the ingredients with an electric mixer until the frosting is light and fluffy. Pipe the frosting on cooled cupcakes and decorate with crushed mint candies.




5 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Tuli itsellekin into leipoa cupcakeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa, että innostuit! Näitä kannattaa kokeilla! :)

      Poista
  2. Miten söpöja nimenomaan nuo minikuppikakut! Mä olen vähän siitä outo, että pidän isoja kuppikakkuja usein vähän raskaina syötäväksi, mutta mikä estää tekemästä minikokoisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa itsekin teen lähes aina minikokoisia kuppikakkuja juuri siksi, että ne ovat sopivan kokoisia tarjottavia! :)

      Poista
  3. WOW! Olen itse tehnyt noita kuppikakkuja jo kahdesti ja ihan mahtava resepti! Lisäksi ne maistuvat hyvältä. :3

    VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...