tiistai 28. elokuuta 2012

HYDRANGEA WEDDING CAKE

Ja lisää hääkakkuja! Tällaisen melkein viisikerroksisen kakun tein kaksipäiväisten häiden isompiin juhliin. Kakku on vaniljanmakuisella karkkimassalla kuorrutettu kirsikka-suklaakakku. Makuyhdistelmä toteutettiin siten, että kakussa on mehevä suklaakakku, jonka täytteenä on suklaakreemiä ja herkullista ranskalaista kirsikkahilloketta. Hortensian kukat tein karkkimassasta ja maalasin satiinisen hohtaviksi tomuvärillä.

Morsian selosti minulle tarkalleen, mistä hänen toivomaansa kirsikkahilloketta saa ostettua ja kyllä sitä löytyikin Stockmannilta juuri tietyltä hyllyltä. En ollut aikaisemmin itse maistanut kyseistä Bonne Maman Cherry Compote -hilloketta ja täytyy myöntää, että olin aluksi hieman epäileväinen. Ensimmäinen mielikuva säilötystä kirsikasta on lähinnä peltisen säilykehedelmätölkin sisällön seasta löytyvä oudon vaaleanpunainen kuminen möykky, joka etäisesti muistuttaa kirsikkaa, ehkä. Toinen mielikuva on esimerkiksi karkeissa käytettävä kammottava kirsikkaesanssi, jolla ei ole mitään tekemistä oikean kirsikan kanssa.

Nämä kirsikat olivat kuitenkin jotain aivan muuta. Jo hillokkeen syvän tummanpunainen väri on huokutteleva ja kirsikat ovat peltitölkin sijasta pakattu tyylikkäästi vintage-henkiseen lasipurkkiin. Ja se maku. En olisi kyllä ikinä uskonut, mutta koukutuin itsekin samantien. Hillokkeen maku on runsaan kirsikkainen, mutta ei ollenkaan liian makea. Voin rehellisesti sanoa, että mieleeni tuli kesämökkimme takapihalla kasvavat kirsikkapuut ja niistä poimitut raikkaan kirpeät kirsikat. Kirsikkahilloke sopii täydellisesti suklaakakun täytteeksi ja makuyhdistelmästä tuli ehdottomasti yksi omistakin suosikeistani.

Hääpari oli oikein tyytyväinen kakkuihin ja sain heiltä ihanan lahjan kiitokseksi. Paljon onnea vielä kummallekin!


In English

More wedding cakes! I made this almost five tier cake for the second day of the wedding that lastet for two days. This cake is a chocolate cake with chocolate buttercream and cherry filling. The combination of chocolate and cherries is quite heavenly. The cake is covered with vanilla fondant and I made the flowers of sugarpaste. The bride and the groom loved the cakes I made for their wedding and they wanted to thank me with a lovely present.




12 kommenttia:

  1. Todella kaunis, niin tyylikäs!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaikille ihanista kommenteista!

    VastaaPoista
  3. Hei upeita kakkuja, olipa oikea löytö sinun blogi :) Muutama kysymys, noi satiini nauhat on todella kauniita, otetaanko ne aina pois, ennen kuin kakkua aletaan leikata? Leikkaus ei varmaan onnistu, jos nauha paikoillaan?
    Sokerimassapäällyseiset kakut on todella kauniin "kulmikkaita", omistani olen aina tehnyt hieman pyöristettyjä. Levitätkö massan alle jotain vai tuleeko muoto ihan kakkupohjasta? Kuinka paksuksi /ohueksi kaulitset massan?

    Keroskakuista vielä, miten toimii nuo pillit tukena, kuinka ne käyttäytyy leikatessa? Olen tehnyt parikerroksisia kakkuja ilman tukea, onnistunut vielä ihan hyvin. Jotenkin kuvitelmissa ne pillit on tiellä leikatessa :D Tuleeko ne vaan jonkun lautaselle, josta saa napattua pois?

    Viikonlopuksi tarvisi tehdä meidän kihlajaisiin kakku, valtavasti inspisraatiota löysin blogistasi, kiitokset vaan kovasti!

    VastaaPoista
  4. Kaunis kakku! :)

    Kyselin jokin aika sitten sydänhääkakun koristeiden muotista. Löysin aika hyviä pieniä sydänmuotteja ja yhden testikakunkin jo tein! Lopputulos ei ollut lähellekään yhtä kaunis kuin sinun kakkusi, mutta harjoittelu oli kivaa ja kakku ihan kelvollinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvä, että sopivia muotteja löytyi ja kiva, että innostuit kokeilemaan sydänkoristelua. Kakkujen tekemisessä tärkeintä on juurikin se, että on hauskaa! :)

      Poista
  5. Aivan uskomattoman kauniita kakkuja!! Onko sulla reseptiä käyttämääsi valkosuklaaganacheen?

    http://paintedbycakes.blogspot.fi/2011/08/valkosuklaakakku-white-chocolate-cake.html#comment-form

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lisäsin valkosuklaaganachen reseptin valkosuklaakakun sivulle :)

      Poista
  6. Hei!

    Miten olet tuonne ylimmän kakku kerroksen huipulle tehnyt noista kukista kauniin "keon", onko siellä sisällä jotain tukemassa? Ja miten ihmeessä leikkaat kakkua ettei kaikki kukat räsähdä alas tuosta päältä? :D

    VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...