perjantai 20. heinäkuuta 2012

RIEMUKAARIKAKKU - TRIUMPHAL ARCH CAKE

Tein tämän kakun kolmen sukulaismieheni syntymäpäiville. Isoisäni täytti 80 vuotta, setäni 50 vuotta ja serkkuni 20 vuotta. Aiheita kakkuun suunniteltiin vanhempieni ja sisarusteni avustuksella ja lopulta päädyimme kolmeen teemaan: Rooma, meri ja omenapuut. Rooma -teema yhdisti kaikkia kolmea juhlittavaa, koska kaksi heistä on arkkitehteja ja yksi innokas historian harrastaja. Roomaan matkustaminen on muodostunut jo melkein perinteeksi suvussamme ja kakun riemukaari on yksinkertaistus Roomassa olevasta Tituksen riemukaaresta. Roomalaiset numerot riemukaaressa kuvaavat juhlittavia pyöreitä vuosia. Meri- ja omenapuuteema liittyivät paikkaan, jossa juhlia vietettiin, ihanaan Kotkan saaristossa sijaitsevaan mökkiimme ja sen ympäristöön. Kakussa on vaalea kakkupohja ja täytteenä valkosuklaa-daim moussea ja mansikoita.

Olin innoissani Rooma -teemasta, koska mielstäni Rooma on yksi inspiroivimmista paikoista maailmassa. Taiteen määrä on siellä uskomaton. Tuntuu kuin kulkisi koko ajan museossa kun kävelee pitkin Rooman katuja. Ruoka on yksinkertaisesti täydellistä. Roomassa tajusin miksi pizzassa ei tarvitse olla päällä muuta kuin tomaattikastike ja juustoa. Kun raaka-aineet ovat tuoreita ja huippulaadukkaita, on vähemmän todellakin enemmän. Italialaiset jäätelöt ja jälkiruoat ovat todella herkullisia ja niidenkin salaisuus ovat parhaat raaka-aineet. Pyrin soveltamaan tätä ajattelutapaa aina kun mahdollista omissa resepteissäni. Raaka-aineista ei kannata koskaan tinkiä!


I made this cake for my grandfather's, uncle's and cousin's birthday. There were supposed to be three themes in the cake: Rome, sea and apple trees. Rome is something really in common for those three people because two of them are architects and one of them is passionate about history. Travelling to Rome has almost become a tradition in our family. Sea and apple trees were chosen to be themes in the cake because they are related to the place were the party was held, our lovely summer cottage by the sea. The cake is a vanilla cake with white chocolate-Daim mousse filling and fresh strawberries.

The triumphal arch on the cake is a simplification of the Arch of Titus which is located in Rome on Via Sacra. I was so excited to make this decoration cause I absolutely love Rome. Can you possibly find more inspirational place in the world? The amount of art is incredible. It feels like you're walking in a museum all the time. And the food. In Rome I realized why there needs to be nothing else on a pizza than tomato sauce and cheese. When all the ingredients are fresh and high quality, less is definitely more. Italian ice cream and desserts are absolutely delicious and the best ingredients are the secret. This is a logic that I'm trying to follow in my recipes too. Always use the best ingredients you can possibly find. It's worth it. My description of Rome is getting out of hand but I simply can't help it. There are three things I'm really passionate about: art, food and travelling. Rome is a perfect combination of all those three.


2 kommenttia:

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...