Tässä valkosuklaajuustokakussa on sisällä minttutryffelisydän. Pohja on tehty suklaatäytekekseistä ja koristeet ovat suklaamuotteihin valettua tummaa suklaata. Viimeistelin kakun suklaarouheella. Herkullista oli!
Pohja:
½ pakettia domino-keksejä
25 g voita
Täyte:
200 g
tuorejuustoa
2,5 dl
vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl vaniljasokeria
130 g
valkosuklaata
2 liivatelehteä
100 g
pätkiksiä
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita margariini ja
keksimuru ja painele muruseos n. 16
cm halkaisijan kokoisen irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata
valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Sulata liivatteet
tilkkaan kiehuvaa vettä. Sekoita tuorejuusto ja vaniljasokeri keskenään. Lisää valkosuklaa ohuena nauhana koko ajan pallovispilällä sekoittaen. Lisää liivateliemi samalla tekniikalla. Kääntele varovasti joukkoon kermavaahto.
Laita keksipohjan päälle osa täytteestä. Ripottele rouhitut
pätkis-karkit täytekerroksen päälle kakun keskelle. Kaada loput täytteestä
vuokaan siten, että pätkisrouhe peittyy kakun päältä ja reunoilta. Anna kakun
hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Irrota kakku vuoasta ja herkuttele!
This is a delicious light cheesecake, and you don't even need an oven to make this!
Mint chocolate cheesecake
Crust:
200 g oreos
25 g melted butter
Cheesecake:
200g cream cheese
1 cup heavy cream
130 g white chocolate
2 sheets of gelatine
1 tbsp boiling water
100g chocolate mint truffles
Mix cookies in a food processor until finely ground. Combine oreo crumbs and melted butter in a bowl. Press the mixture firmly against the bottom of a 7 inch springform pan. Melt the chocolate and soak sheets of gelatin in a bowl of cold water for 10 minutes. Whip cream until stiff peaks are just about to form. Cut the truffles into small pieces. Soften the cream cheese in a separate bowl. Once the gelatine sheets are soft lift the sheets from cold water and wring gently to remove excess water. Add gelatine to boiling water, stirring until dissolved. Whisk the cream cheese, white chocolate and gelatine into whipped cream. Pour half of the mixture into cake tin and sprinkle the truffels in the middle of the cake. Pour the remaining cheese cake batter into the cake tin covering the truffles. Refrigerate for a couple of hours and enjoy!
Ihana resepti, tästä voisikin olla syntymäpäiville kakku ideaa! :) Kakku tosin on aika pieni, tarvitsisin 24cm vuokaan kakun ei muuten vieraille ehkä riitä. Millälailla ohjetta pitäisi muuntaa?
VastaaPoista