Tämä kakku on todella mehevä porkkanakakku tuorejuustotäytteellä. Kuorrutteena on ohut kerros vaniljakreemiä sekä vaniljanmakuista sokerimassaa. Kukat tein sokerimassasta ja niiden keskustat ovat nonparelleja. Koska tätä kakkua maisteltiin kotonani sunnuntaikahveilla, pääsin kerrankin ottamaan kuvia myös leikatusta kakusta. Tämä kakku poikkeaa perinteisestä porkkanakakusta, sillä en laittanut tähän ollenkaan pähkinöitä tai manteleita. Kakku on siis hieman yksinkertaistettu versio ripauksella kanelia ja reilulla määrällä porkkanaa, mutta yksinkertainenhan on kaunista ja tässä tapauksessa myös todella hyvää!
2,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 tl kanelia
250 g porkkanoita
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa
1 tl sitruunamehua
1,5 dl sokeria
1 dl öljyä
Tuorejuustotäyte ja vaniljakreemi
150 g voita
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl maitoa
200 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
500 g sokerimassaa
Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 15 cm halkaisijan kokoinen kakkuvuoka. Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita sitruunamehu ja maito. Maidon on tarkoitus juoksettua. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita keskenään porkkanaraaste, kananmunat, maito ja öljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 1 tunti.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, 1,5 dl tomusokeria, vaniljasokeri ja maito sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi kreemiksi. Sekoita keskenään tuorejuusto ja 1 dl tomusokeria. Siirrä puolet vaniljakreemistä toiseen kulhoon ja kääntele sekaan tuorejuustoseos.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen. Täytä kakku tuorejuustotäytteellä ja kuorruta kakku lopulla vaniljakreemillä. Kuorruta kakku halutessasi sokerimassalla.
Vinkki: voit käyttää tuorejuustotäytettä myös kuorrutteena, jos et kuorruta kakkua sokerimassalla. Sekoita tällöin vaniljakreemiin 400g tuorejuustoa.
Carrot cake
1 cup flour
2 tsp baking powder
1/4 tsp salt
1/2 tsp cinnamon
250 g grated carrots
2 eggs
1/4 cup milk
1 tsp lemon juice
1/2 cup sugar
1/2 cup oil
Cream cheese filling and buttercream frosting
150 g butter
1/2 cup powdered sugar
1 tsp vanilla sugar
1 tbsp milk
200 g cream cheese
500 g fondant
Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C). Grease and line a 6 inch cake tin. In a large bowl, beat together carrots, eggs, milk and lemon juice and oil. In a separate bowl, mix all the dry ingredients. Add dry ingredients to the carrot mixture stirring well. Pour the batter into a prepared tin and bake, about 1 hour, or until a toothpick inserted into the center of the cake comes out clean. Let cool in pan for 5 minutes, then turn out onto a wire rack and cool completely.
To make frosting: In a large bowl, combine butter, powdered sugar, vanilla sugar and milk. Beat until the mixture is creamy. In a separate bowl mix half of the frostin and cream cheese carefully. Fill the cake with cream cheese filling and frost with buttercream. Cover the cake with fondant and decorate.
Mielettömän kaunis! Porkkanakakku on yksi suosikeistani! NAM! :)
VastaaPoistaKiitos! Porkkanakakku on kyllä yksi parhaista!
PoistaVoi apua, ihan mielettömän hyvännäkönen kakku! :) Tällästä mä haluan vielä joskus kokeilla... :)
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaAivan upean näköinen kakku, maistui varmasti hyvältä. Täytyy sanoa että teet kyllä todella kauniita kakkuja sekä otat hienoja kuvia. Näitä on ilo katsella.
VastaaPoistaKiitos!
PoistaUpeita kakkuja!
VastaaPoistaSaisiko tähän ohjeen? :)
Kiitos! Lisäilen reseptin piakkoin :)
Poista^
PoistaHei!
VastaaPoistaHerkullisia reseptejä ja kuvia on blogisi täynnä.
Haluaisin kysellä hieman kakkujen koosta. Kuinka monelle hengelle tällainen 15 cm halkaisijaltaan kakku on mitoitettu? Entä 18 tai 24 senttinen kakku? Mielelläni tiedustelisin myös hintoja ennen tilausta. Onko sinulla olemassa valmis hinnasto?
Mukavia kevätpäiviä!
Kiitos. Tällaisesta tuorejuustotäytteisestä kakusta riittää 15 cm kokisena 6-8 hengelle. 18 cm kokoisesta riittää n. 12 hengelle ja 24 cm kokoisesta 18-20 hengelle.
PoistaMukavaa kevättä myös sinulle! :)
Aivan ihana kakku! Millaista muottia käytät noihin kukkasiin? Saako sinulta muuten tilattua gluteenittomana kakkuja?
VastaaPoistaKiitos! Käytin kukkiin kahta erikokoista piparkakkumuotin tyyppistä muottia, joilla kuvio painetaan sokerimassalevystä. Kolmiulotteiseen muotoon kukat muotoilin pallopäisellä marsipaanityökalulla. Teen kyllä myös gluteenittomia kakkuja :)
PoistaHei! Todella upeita kakkuja teet. Kokeilin itsekin tätä porkkanakakun ja täytteen ohjetta ja todella herkullista tuli. Kysyisinkin, että minkä kokoiseen vuokaan laittaisit tuplamäärän tätä taikinaa?
VastaaPoistaHei! Kiva kuulla, että porkkanakakkusi onnistui! Olen tehnyt tätä kaksinkertaisena 20 cm vuokaan, jolloin kakusta tulee vielä hieman korkeampi. 22 cm kokoinen vuoka käy varmasti myös hyvin :)
PoistaHei. Kauniita nämä sinun kakkusi kyllä ovat! Ihana juttu sinusta viimeisimmässä Leivotaan lehdessä. :) Mutta piti myös kysymäni että miten tämä ihanan mehevä kakku (ilman siis täytettä) kestää pakastuksen. Lapseni juhlat ovat kuukauden päästä ja haluaisinkin tehdä esivalmisteluja mahdollisimman pitkälle ettei tule edellisenä päivänä kiire. Koska otan sitten sulamaan, edellisenä päivänä? Täytän ja koristelen kakun juhla-aamuna? Koska sokerimassa kannattaa laittaa kreemin päälle? Kauheasti kysymyksiä. :)
VastaaPoistaKiitos! Tämä kakku kestää hyvin pakastuksen, kun se on ilmatiiviisti pakattu esim kelmuun. Tämän kokoinen kakku kannattaa nostaa edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan. Kakku on helpompi leikata ja täyttää jääkaappikylmänä. Jos juhlapäivän aamu on kiireinen, niin kakun voi myös ottaa sulamaan edellisenä aamuna ja täyttää, kuorruttaa ja koristella valmiiksi jo edellisenä iltana. Kun olet kuorruttanut kakun kreemillä, siirrä kakku jääkaappiin siksi aikaa kun kaulit massan, niin kreemi ehtii hieman viilentyä. Sokerimassan voi laittaa kakun päälle jo heti sitten. Toivottavasti tämä selkeyttää ja kysy ihmeessä, jos tulee vielä mieleen jotain :)
PoistaKiitos todella paljon nopeista vastauksista. Ja kyllä selkeytti. Siis sokerimassako pysyy yön yli hyvänä kreemin päällä ja siistinä ja ei hikoilevana aamupäivän juhliin saakka? Kiitos. :)
VastaaPoistaKyllä, sokerimassa pysyy kreemin päällä täysin kunnossa jopa muutaman päivän, jos kuorruttamisen jälkeen kakun säilyttää jääkaapissa ilman kupua tai kakkulaatikkoa :) Kreemi eristää hyvin kakusta tulevan kosteuden ja ilman kupua ei kosteutta pääse myöskään kuvun takia tiivistymään. Oikein mukavia juhlia! :)
PoistaKiitos todella paljon vastauksista! :)
PoistaSitä vielä kyselisin että kuinkahan täyte reagoi pakastukseen? Että voisiko kakun tehdä päällystä/koristelua vaille pakkaseen muutamaksi päiväksi? Ja kuinkahan aikasin pitäisi pakkasesta sulaan ottaa..
VastaaPoistaTäyte kestää pakastuksen ja kakun voi hyvin pakastaa ilman kuorrutetta. Sokerimassa vettyy sulaessaan, joten kannattaa tosiaan kuorruttaa kakku vasta sulatuksen jälkeen. Kakku kannattaa ottaa jääkaappiin sulamaan edellisenä iltana ennen tarjoilupäivää, jotta se ehtii rauhassa sulaa yön yli. On tärkeää, että kakku on ehtinyt sulaa jääkaappikylmäksi ennen kuorruttamista. Jos kakun sisäosa on vielä jäässä kuorruttaessa, saattaa sokerimassa kupruilla hieman kakun pinnassa, kun sulamisen seurauksena kakun sisään tiivistyy kosteutta.
PoistaKiitoksia nopeasta vastauksesta! :)
VastaaPoistaTässä sellaista mietiskelin kun ohjetta luin, että miksi käytät kuorrutteeseen margariinia? Useimmissa porkkanapiirakka ohjeissahan on käytetty voita, niin tuleeko voin maku tai oikeastaan se suolaisuus liikana tässä ohjeessa jos margariinin sijasta käyttää voita? Pelkään itse kovasti käyttää kuorrutteisiin margariinia koska niiden maku tulee monesti läpi ja aiheuttaa suuhun ällöttävän jälkitunteen/-maun..
VastaaPoistaAivan yhtä hyvin voi käyttää voita :)
PoistaVoisiko tällä ohjeella tehdä myös muffinsseja? Ja miten kauan niitä pitäisi suurinpiirtein paistaa?
VastaaPoistaJoo tällä ohjeella voi hyvin tehdä muffinsseja. Paistoaika niissä on noin 15 minuuttia.
PoistaKiitos, lähtee kokeiluun huomenna :)
PoistaHeippa! Ihana blogi sinulla, upeita kakkuja :)
VastaaPoistaKysyisin tästä kakusta, että jos sen tekee kaksikerroksisena (halk. 20cm ja 15cm) niin kestääkö hyvin ilman tukia ja tukipahvia vai kannattaako ne laittaa? Entä miten paistoaika ja asteet 20cm kakulle?
Kiitos! :) Tukipahvit ja tuet kannattaa aina laittaa kerrosten väliin niin kakku pysyy mittatarkkana ja leikkaaminenkin on helpomaa. Paista 20 cm kakku samassa lämpötilassa, itse olen paistanut kummatkin pohjat samalla kertaa vierekkäin uunissa. Paistoaika on 20 cm kakulle pidempi, arviolta 10 minuuttia enemmän, mutta parhaiten kypsyyden näkee porkkanakakkujen kohdalla siitä, että kakun reunat alkavat uunissa hieman tummua ja kakku on kiinteän oloinen. Tikkutesti ei aivan tarkalleen toimi näissä kakuissa, koska taikina on niin kostea.
PoistaKiitos! Laitan infoa sitten, kuinka kakut onnistuivat. :)
PoistaAmatööri leipuri täällä kyselee tyhmiä.. :) leikkaatko kakun kolmeen osaan kun saat sen uunista? :)
VastaaPoistamiten saat sokerimassan/marsipaanin niin siististi kakkujen päälle? mitä apuvälineitä käytät sokerimassan kanssa?
niin ja paljonko tähän kakkuun meni sokerimassaa?
PoistaLeikkaan kakun kolmeen osaan sitten kun se on jäähtynyt. Käytän sokerimassan tasoittamiseen tasoitinta, joka käytännössä on vain tasainen levy. Pintaa voi siis tasoittaa millä tahansa elintarvikekäyttöön sopivalla tasaisella levyllä tai vastaavalla. Iso kaulin on kätevä apu sokerimassalevyn nostamisessa kakun päälle. Tähän kakkuun kannattaa varata ainakin 500 g sokerimassaa. Lisään sen vielä reseptiin :)
PoistaHeippa, olen unohtanut tulla kommentoimaan tekemääni kakkua. Kerrassaan taivaallista! Syöjiltä tuli kommentteja, että parasta kakkua mitä ovat maistaneet. KIITOS tästä ihanasta reseptistä! :)
VastaaPoistaHei kivaa kun muistit tulla kertomaan, miten kakku onnistui. Ihan mahtavaa kuulla, että kakku oli menestys! Tämä on kyllä ehdottomasti yksi omista suosikeistanikin :)
PoistaTämä on kyllä hyvä ohje ja mahdottoman hyvänmakuinen kakku tuli! Kiitos ohjeesta, tällä kelpasi isänpäivänä herkutella :)
VastaaPoistaIhanaa kuulla, että kakku onnistui ja maistui! :)
PoistaHei mikä on tuo kahvikuppi taustalla? 24 h?
VastaaPoistaJoo kuppi on 24h sarjaa.
PoistaHei! Olen tekemässä tätä kakkua 22cm vuokaan teenkö taikinan ja täytten kaksinkertaisena? Kuinka korkea kakusta tulee kun sen paitaa eli riittääkö vuuan noin 6-7cm koukuinen reuna ja jos ei riitä millä sitä voisin korottaa? Kiitos kivasta blogista aina on ilo lueskella uusia tekstejä ja kokeilla niitä myös itse :)
VastaaPoistaMoikka! 22 cm kokoinen vuoka on juuri sopivan kokoinen, jos teet kakun kaksinkertaisena. Vuoan korkeus (6-7 cm) riittää kyllä. Kiva kuulla, että viihdyt blogin parissa :) Uusia päivityksiä tulee taas vähän useammin kunhan saan kirjan ensin kasaan :) Hyvää uutta vuotta!
PoistaKantsiiko kakut paistaa kiertoilmauunissa vai perinteisessä?
VastaaPoistaOnnistuu molemmilla. Kiertoilmalla kannattaa laskea hieman lämpötilaa :)
PoistaMoikka!
VastaaPoistaJossain aiemmassa kommentissa sanoit, että olet tehnyt kakun kaksinkertaisena 20cm kakkuun, niin pitääkö myös sokerimassan määrä tuplata, vai riittääkö hieman vähempi?
Moikka! Kun massan kaulii riittävän ohueksi, niin 750 g riittää 20 cm kakkuun. Kuorruttaminen on helpompaa kyllä jos varaa sen 1 kg sokerimassaa :)
PoistaSelvä juttu, kiitos vastauksesta. Ehkäpä kuitenkin varaan tuon 1 kg massaa, kun ensimmäistä kertaa leivon :)
PoistaHeippa :)
VastaaPoistaEnsinnäkin, sinulla on ihana blogi ja aivan mahtavan upeita kakkuja teet. Toiseksi, on aivan mahtavaa nähdä, kuinka jaksa vastailla kommentteihin :)
Tein tällä ohjeella ensimmäistä kertaa sokerimassalla kuorrutettua kakkua. Vielä ei olla maistettu, mutta pohja vaikutti ihanan mehevältä ja täyte juuri sopivan jämäkältä. Kiitos siis aivan loistavasta ohjeesta, sekä blogista! :)
Kakkusi ohje pääsee varmasti myös minun blogini puolelle ja olisi kiva, jos ehtisit käydä katsomassa. Hyvää kesää :)
Kiitos :) Kommentteja on aina ilo lukea! Kiva kuulla, että ohje tuntui mieleiseltä. Tämä on ehdottomasti yksi omista suosikeistanikin. Käyn ilman muuta kurkkaamassa blogiasi. Aurinkoista kesää! :)
PoistaVoisikohan tätä kakkua tehdä gluteenittomana? :) vaikuttaakohan paljon makuun jos tekee gluteenittomasta jauhoseoksesta?
VastaaPoistaEn ole kokeillut, mutta uskoisin, että voisi onnistuakin :) maku pitäisi olla kyllä yhtä hyvä gluteenittomilla jauhoilla. Rakenne on varmasti murenevampi, mutta uskoisin, että kakku pysyy kasassa. Olisi mahtavaa kuulla saitko onnistumaan, jos kokeilet :)
Poistavai olisikohan manteli- tai perunajauho parempi vaihtoehto? :)
PoistaVeikkaisin, että gluteeniton jauhoseos toimisi tässä parhaiten :)
PoistaOlen tehnyt useamman kerran tätä kakkua gluteenittomana ja todella hyvin on onnistunut eikä kakusta tule murenevaa. Olen käyttänyt gluteenitonta jauhoseosta ja laittanut porkkanaa 200g eli hieman vähemmän kuin ohjeessa :)
PoistaKiitos Satu! Loistavaa, että olet testannut ja on onnistunut! :)
PoistaJa kiitokset sinulle herkullisesta ohjeesta! :)
PoistaKiitos tiedosta! :)
PoistaIhanan näköinen kakku ja pääsee kyllä kokeiluun!!:) Jos ohjeen tekee tuplana vaikuttaako se paistoaikaan? Kiitos etukäteen jo vastauksesta!:)
VastaaPoistaMinulla on 12cm ja 18cm kokoiset vuuat, kelpaako taikina tälläisenään jompaan kumpaan vuokaan? :D
VastaaPoistaEmma, entä jos rypsiöljyn tilalle käyttäisin sulatettu voi?
VastaaPoistaT:Tanja
Aivan taivaallista kakkua. Kiitos tuhannesti tästä ohjeesta. Linkitin sinut omaan blogiini, onhan ok? Voit käydä halutessasi kurkkimassa blogissani Keijukaistenmaan herkkublogi millaisen minä sain kakusta aikaan...
VastaaPoistaHei, eikö kakku tarvitse ollenkaan kostutetta, esim. Maitoa?
VastaaPoista